Federatia Romana de Fotbal (FRF) si nationala de fotbal antrenata de Victor Piturca s-au trezit victime colaterale in razboiul suporterilor din Italia. Mircea Sandu se folosea de prilej pentru a semna un parteneriat cu Pepsi, in timp ce, pentru selectioner, acesta era ultimul meci de verificare inaintea celor oficiale din preliminariile Euro 2008. In consecinta, vestea anularii partidei cu campioana mondiala a avut un efect devastator la Casa Fotbalului, unde simbata dimineata a fost stabilita o celula de criza.

Fara despagubiri

Prima idee salvatoare a fost incercarea de aducere a Italiei la Bucuresti, pentru care Mircea Sandu s-a folosit de toata influenta sa la UEFA. Respingerea a fost insa categorica, vicecomisarul extraordinar al forului italian, Gigi Riva, declarind ca ar fi fost absurd ca la o zi dupa ce s-a decis suspendarea campionatului Italiei sa fie trimise convocarile jucatorilor din echipa nationala, apreciind ca reprezentativa trage cel mai important semnal de alarma.

Italienii au propus chiar despagubiri pentru FRF, refuzate telefonic de directorul general Ionut Lupescu, in speranta ca meciul cu Squadra Azzurra va avea totusi loc in aceasta toamna sau la inceputul anului viitor.