Astazi incepe Turneul Celor Sase Natiuni, evenimentul care aduce in prim-plan cele mai tari natiuni din rugbiul european: Franta, Anglia, Irlanda, Tara Galilor, Scotia si Italia

Cu toate ca in acest an ochii iubitorilor de rugbi sunt atintiti asupra Cupei Mondiale, Turneul celor Sase Natiuni, cea mai tare competitie de pe batranul continent, isi ia partea leului.

Incepand de astazi, competitia veche de 97 de ani va insemna, timp de aproape doua luni, o intrecere intre tot ce are mai bun rugbiul european. Principalele favorite in acest an par a fi reprezentativele Irlandei si Frantei. Irlandezii au avut un final fulminant in 2006 cu victorii asupra Africii de Sud si Australiei, in timp ce "cocosii" vor trage din greu sa-si pastreze titlul cucerit sezonul trecut. In plus, francezii au si ambitia de a le demonstra suporterilor ca sunt in stare sa cucereasca titlul mondial.

Italia este outsider

Programul competitiei ii avantajeaza insa pe irlandezi, care sunt pe teren propriu in disputa cu francezii, tot acasa urmand a intalni si a treia favorita la cucerirea trofeului, reprezentativa Angliei. Postura de a treia favorita pare a le conveni de minune englezilor, ale caror sperante au crescut enorm odata cu revenirea in echipa a celebrului Johhny Wilkinson.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.