Desi selectionerul nationalei Romaniei, Victor Piturca, intentiona sa anunte ieri lotul fotbalistilor din Liga I pentru amicalul Italia – Romania, acesta a amanat pentru astazi comunicarea listei “internilor”.

Asta deoarece formatiile Steaua si Rapid vor disputa azi ultimele lor teste de verificare.

"Datorita faptului ca echipele FC Steaua Bucuresti si FC Rapid Bucuresti mai au in program meciuri amicale sambata, 3 februarie, selectionerul Victor Piturca va anunta lotul de 20 de jucatori pentru meciul amical Italia - Romania (Siena, 7 februarie, ora 20.50 - 21.50, ora Romaniei) sambata, in jurul orei 20.30", mentioneaza site-ul Federatiei Romane de Fotbal. Asta desi Piti a comunicat deja primii trei jucatori din Liga lui Mitica, in speta dinamovistii Claudiu Niculescu, Bogdan Lobont si Stefan Radu, care au parasit deja cantonamentul "cainilor" din Portugalia. Acestia se vor alatura stranierilor convocati deja pentru testul cu "Squadra Azzura", numele lor fiind: Cosmin Contra (Getafe), Gabriel Tamas (Celta Vigo), Cristian Chivu (AS Roma), Razvan Rat (Sahtior Donetk), Florentin Petre (TSKA Sofia), Paul Codrea (AC Siena), Razvan Cocis (Serif Tiraspol), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva), Adrian Mutu (Fiorentina) si Ciprian Marica (Sahtior Donetk). Lotul "tricolorilor" se va reuni maine dimineata, la ora 11.00, la Mogosoaia, urmand ca luni sa decoleze spre Peninsula.

"Macaronarii" au cumparat deja 11.000 de bilete

Faptul ca amicalul Italia - Romania starneste un interes major in randul suporterilor "azzuri" este reflectat si de numarul de bilete vandut pana ieri la Siena (locul de desfasurare al disputei). Concret, presa peninsulara a mentionat ca, intr-o singura zi, s-au epuizat deja 11.000 de tichete din totalul de 15.000 scoase spre vanzare. Mai mult, previziunile oficialilor "macaronari" indica faptul ca sunt sanse foarte mari ca intalnirea de pe "Stadio Comunale Artemio Franchi" sa se joace cu casa inchisa.

In ceea ce priveste declaratiile din tabara adversa, selectionerul campioanei mondiale, Roberto Donadoni, a afirmat ca partida cu Romania este una importanta. "Pentru noi, meciul cu Romania, o formatie cu excelente calitati fizice si tehnice, va fi un test foarte important. Este o ultima repetitie pentru dificilul joc oficial din martie, cu Scotia", a marturisit Donadoni, care il considera pe atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, principala "arma" a romanilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.