Un an fara doua saptamani a trecut de cand Claudiu Keseru a inscris ultima oara pentru FC Nantes. Golul marcat in partida din optimile de finala ale Cupei Frantei si victoria "canarilor" in fata lui Lille cu 1-0, de miercuri seara, l-au transformat pe roman in eroul orasului din vestul Frantei.

Dupa 119 de minute de joc, FC Nantes si OSC Lille se aflau la egalitate, 0-0, in optimile de finala ale Cupei Frantei. In ultimul minut al partidei, arbitrul a fluierat un fault pentru "canari" la o distanta de 19 metri de poarta, o ocazie excelenta pentru atacantul roman, care intrase pe teren cu doar cinci minute in urma. "Stiam ce trebuie sa fac. Imediat ce l-am vazut pe arbitru ca a fluierat, am fost multumit. Lovitura libera era plasata pe partea mea. Toti baietii mi-au spus: «Du-te tu sa executi: o vei baga in poarta!».

Au fost cinci sau sase care mi-au spus, asa ca am fost increzator. Apoi, nu mi-a ramas mare lucru de facut. Daca toata echipa mi-a acordat incredere, nu-mi ramanea de facut decat sa marchez", a declarat Keseru pentru site-ul sport24.com. Romanul a inscris printr-un sut cu efect care a trimis mingea in vinclul portii echipei oaspete, lasandu-l spectator pe portarul Malicki. Keseru a marcat ultima oara pentru "canari" pe 14 februarie 2006, atunci cand romanul a adus un punct echipei sale in partida incheiata cu scorul de 1-1 in meciul cu Troyes. Keseru a ramas mut de uimire cand a realizat ca a adus victoria lui FC Nantes. "Nu mi-a venit sa cred. Sa fiu cinstit nu mai stiam ce sa cred. Am simtit o mare usurare. Este foarte bine ca am reusit sa ajut echipa la doar cateva minute dupa ce am intrat in joc. Aceasta victorie ne face bine", a mai spus Keseru.