Steaua a fost invinsa de campioana Poloniei, Legia Varsovia, cu scorul de 1-0. Olaroiu a trimis in teren o formula apropiata de cea pe care vrea sa o foloseasca contra Sevillei. Pentru banda stinga, Oli oscileaza intre Coman si Bostina.

Tehnicianul ros-albastrilor a incercat si in partida de aseara aceeasi asezare, 4-3-3, pe care vrea s-o implementeze in retur la Steaua. Este o asezare mult mai ofensiva decit cea din tur, cu un atacant de careu si doua extreme incisive, pe cele doua benzi ale terenului. Daca in aparare nu a fost nici o surpriza, Cernea, titular incontestabil intre buturi si linia defensiva deja clasica, de la mijloc incolo Oli a creionat formula pe care se va baza in meciul de peste doua saptamini, din Cupa UEFA.

Linia mediana a fost compusa din doi mijlocasi defensivi, Radoi si Petre, si un fotbalist mai creativ, Vasilica Cristocea. In avanposturi, Thereau, virf de lance, a fost sprijinit, pe cele doua benzi, de Nicolita si Coman. Ex-timisoreanul pare unul dintre putinii jucatori care nu este sigur de locul in primul 11, o posibila alternativa fiind Bostina, care l-a si inlocuit la pauza. Meciul a inceput destul de anost, in prima jumatate de ora putind fi consemnate doar ocaziile lui Thereau, Radoi si Nicolita, care nu au gasit, insa, golul.

Partida s-a mai animat spre finalul reprizei, Cernea remarcindu-se prin interventii salvatoare in fata atacantilor polonezi. Nici repriza secunda nu a fost mai spectaculoasa, Steaua nereusind sa-si creeze ocazii foarte mari de gol. In pofida dominarii teritoriale a ros-albastrilor, cei care au deschis scorul au fost polonezii, care au profitat de o eroare a lui Baciu, cel care-l inlocuise pe Goian.

1-0 si stelistii pierd cel mai "tare" amical din aceasta iarna, semn ca noua asezare impusa de Olaroiu nu a fost asimilata intru totul de fotbalistii Stelei.

STEAUA: Cernea - Stancu (Croitoru 65), Goian (Baciu 57), Ghionea, P. Marin - Radoi, Ov. Petre (Paraschiv 57), Cristocea (Ochirosii 75) - Nicolita, Thereau (Badea 57), Coman (Bostina 46)

Se contureaza primul 11

Se pare ca antrenorul Cosmin Olaroiu si-a format o parere despre cum va arata Steaua in meciul din Cupa UEFA, contra Sevillei. Sistemul 4-3-3, cel ales de tehnician, da echipei o mai mare forta ofensiva, in absenta lui Dica. Echipa pe care Oli o va trimite in teren peste doua saptamini, contra spaniolilor, este, in linii mari, cea folosita de Oli in amicalul de aseara. Singurele semne de intrebare fiind postul de extrema stinga, pe care se lupta Coman si Bostina, si cel de virf impins, unde Thereau si Badea isi disputa suprematia, Iacob nefiind inca 100% pregatit fizic.

Mirel, spre Fiorentina?

Capitanul Stelei este, conform site-ului violanews.it, foarte aproape de un acord cu echipa la care activeaza si Adrian Mutu, Fiorentina. Transferul s-ar face din vara, unul dintre oamenii la care toscanii au apelat pentru a-l convinge pe Radoi sa vina linga Mutu este Marius Lacatus. Suma pe care trupa lui Prandelli este pregatita s-o plateasca pentru a-si asigura serviciile internationalului roman se cifreaza in jurul a zece milioane de euro.

Stancu, la spital

Partida de aseara s-a terminat rau pentru fundasul dreapta al Stelei, Stelian Stancu, care a fost lovit cu cramponul in cap de un jucator polonez. Stelistul a fost scos imediat de pe teren de antrenorul Cosmin Olaroiu si transportat la spitalul din localitate, pentru investigatii. Totusi, se pare ca accidentarea lui Stancu nu este foarte grava, nepunindu-se in pericol prezenta sa pe teren la meciul contra Sevillei.

E Scotty?

Dupa ce a petrecut aproape o luna in Brazilia, Mihai Stoica se pare ca a gasit, in sfirsit, brazilianul de care Steaua are atit de mare nevoie. Doar ca acesta nu este mijlocas, ci fundas, si nu va fi cumparat de la o echipa braziliana, ci de la o formatie din Polonia. Hernani Jose da Rosa "Scotty" este un aparator de 23 de ani, si de 1,91 metri inaltime, care evolueaza la Korona Kielce, locul trei in campionatul polonez si viitoare adversara a Stelei in turneul din Cipru. El a mai evoluat la Gremio, Avai FC si Gornik Zabrze.

Vrea trofeul

Sorin Paraschiv se gindeste la cistigarea Cupei UEFA

Mijlocasul ros-albastrilor a vorbit la traditionala miniconferinta pe care fotbalistii Stelei o sustin in fiecare zi, desi dupa-amiaza, de la ora cinci si jumatate, elevii lui Oli aveau meciul cu Legia. "Pentru mine meciul cu Sevilla a inceput de la tragerea la sorti, de atunci ma gindesc la el. Daca vom reusi sa trecem de spanioli, personal ma gindesc la cistigarea trofeului", a spus Sorin Paraschiv. Dincolo de dorinta normala de a trece mai departe, mijlocasul a dezvaluit si un alt motiv pentru care ros-albastrii vor sa atinga finala competitiei inernationale in care sint angrenati.

"Vom incerca sa ajungem in finala si pentru Dica, care-si doreste foarte mult sa joace pentru Steaua in acest sezon de Cupa UEFA". Referitor la posibila trece a lui Radoi la Fiorentina, din vara, Paraschiv declara ca "m-as bucura pentru Mirel, merita un transfer la o echipa mare. E un avantaj pentru el ca Mutu e acolo, il va ajuta foarte mult, si cunoaste limba, pentru ca a invatat-o la Bologna, la Isokinetic".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.