Oltchim a invins, ieri, in deplasare, cu 27-21, pe Rulmentul Brasov si va fi mai mult ca sigur noua campioana a Romaniei. Succesul oaspetelor s-a conturat abia in ultimele zece minute. Gruparea din Rimnicu Vilcea a cistigat tot in acest sezon.

Asa cum era de asteptat, Oltchim Rimnicu Vilcea s-a impus in deplasare in fata marii sale rivale, Rulmentul Brasov, cu 27-21 si aproape sigur va lua titlul national in editia 2006-2007. Trupa din Zavoi a cistigat toate meciurile disputate in Liga Nationala si conduce in clasament cu 34 de puncte, iar distanta fata de cea de-a doua clasata, adversara de ieri, a crescut, ajungind la sase lungimi.

De cealalta parte, chiar daca a asteptat multe de la aceasta partida, echipa pregatita de Mariana Tirca s-a resemnat cu ideea ca zarurile au fost aruncate, asa ca tintele ardelencelor ramin Cupa Romaniei si Cupa Cupelor. Cu pivotul Ionela Gilca si cu extrema stinga Valentina Ardean in prim-plan, Oltchim a inceput mult mai bine si, dupa doar sapte minute, conducea cu 5-0. Gazdele s-au trezit mai greu, acuzind din plin socul, dar Simona Vintila si portarul Ionica Munteanu au facut ca amfitrioanele sa revina incredibil, astfel ca, spre finele primei reprize, fetele lui Tadici au intrat la cabine la adapostul unui fragil 13-12.

Dupa pauza, Rulmentul a continuat la fel, restabilind pentru prima data egalitatea la 14-14 in minutul 34. In continuare s-a jucat cu garda sus, iar cele doua echipe au mers cap la cap. Suspansul a fost risipit spre final de extrema dreapta Ramona Maier, care si-a aratat clasa, lovind letal exact la momentul potrivit, si astfel ca echipa lui Gheorghe Tadici s-a apropiat decisiv de un nou titlu de campioana.

MARIANA TIRCA (antrenoare Rulmentul):" Din pacate, nu toate jucatoarele mele au evoluat la nivelul lor. Nu prea am avut schimbari si am fost nevoite sa jucam intre linia de noua metri si poarta. Oltchim nu mai are cum sa piarda campionatul. Asta este diferenta dintre nationala RomGermania este prima finalista

Reprezentativa masculina a Germaniei s-a calificat in finala Campionatului Mondial masculin pe care il organizeaza, invingind Franta in penultimul act al competitiei cu 32-31, la capatul prelungirilor. La finalul partidei, francezii au contestat arbitrajul, invocind golul marcat de Guigou cu zece secunde inainte de final, care a fost anulat in mod eronat. In cealalta semifinala s-au intilnit, dupa inchiderea editiei, Danemarca si Polonia.

Exuberanta lui Tadici

La finalul meciului, antrenorul Gheorghe Tadici s-a eliberat de stresul acumulat, sarbatorind in stil propriu victoria Oltchimului. Tehnicianul care detine si functia de selectioner al primei reprezentative, a plonjat pe parchetul salii si a batut palma cu jucatoarele sale. Apoi, Tadici a criticat arbitrajul: "Daca eram lasati si dupa minutul zece sa jucam, diferenta de la final era de peste zece goluri. Noi am vrut sa facem spectacol din acest derby, dar am fost impiedicati sa ne exprimam la adevarata noastra valoare".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.