Florin Bratu, atacantul lui Valenciennes, s-a aflat in centrul atentiei inaintea meciului de astazi cu PSG, din optimile Cupei Frantei. National Romorantin, echipa din liga a treia eliminata de Valenciennes in turul precedent, a contestat dreptul de joc al romanului, caruia ii expirase permisul de munca. Federatia franceza i-a dat dreptate atacantului roman.

Totul a pornit de la permisul de munca al lui Florin Bratu, care a expirat la data de 31 decembrie anul trecut. Cu toate acestea, atacantul a fost folosit de antrenorul lui Valenciennes in doua meciuri din 2007: cu National Romorantin (2-1), in saisprezecimile Cupei, partida disputata pe 20 ianuarie, si cu Le Mans (1-1), in campionat, patru zile mai tirziu. Conducerea lui Romorantin sustinea ca ar trebui sa cistige partida la masa verde, intrucit Bratu nu avea drept de joc.

In contrapartida, oficialii lui Le Mans au declarat ca nu vor depune nici o contestatie la federatia franceza impotriva romanului. "Permisul de munca era valabil doar pe sase luni si cred ca cei din conducerea clubului au uitat sa-l prelungeasca. Oricum, am inteles ca situat ia s-a rezolvat si ca voi putea juca impotriva lui PSG", a declarat Florin Bratu pentru TV Sport.

"Mi se pare normal ca cei de la Le Mans nu au depus contestatie, pentru ca nu e vina nimanui, dar pentru cei de la Romorantin, care sint o echipa mai mica, ar fi contat mai mult sa fi jucat impotriva lui PSG", a explicat atacantul roman. Spusele jucatorului au fost confirmate si de conducerea federatiei din Hexagon.

"Romorantin nu a depus o contestatie cu 48 de ore inainte sau dupa meci, asa ca rezultatul consemnat pe teren ramine valabil. Scorul final al unui meci poate fi pus la indoiala doar daca o echipa a folosit un jucator suspendat sau daca a incercat sa cistige prin metode nesportive, dar, in cazul lui Florin Bratu si al lui Valenciennes, nu s-a intimplat asa ceva", a declarat Jean Lapeyre, director general adjunct al Federat iei Franceze de Fotbal (FFF).

Prefectura e de vina

Alain Dhee, directorul general al clubului, a incercat sa explice motivele incurcaturii. "Este o problema administrativa. Uneori, prefecturile elibereaza un permis de sejur pina la finalul sezonului, alteori nu. Probabil ca s-a apreciat ca nu foloseste la nimic sa i se elibereze un permis dupa 31 decembrie, deoarece Romania a intrat in UE la 1 ianuarie", a spus Dhee.

14 MECIURI a jucat Florin Bratu pentru Valenciennes in acest sezon, in campionat si in cupa, fara sa reuseasca sa inscrie


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.