Cum varianta Rogerinho se pare ca a cazut, un alt jucator brazilian este in tratative avansate cu gruparea din Ghencea. Potrivit declaratiilor lui Mihai Stoica, conform carora "fotbalistul brazilian este foarte valoros" se pare ca este vorba de Valdecir de Souza Junior, poreclit Tcho.

Jucatorul in virsta de 20 de ani, care evolueaza la gruparea cariocas Atletico Mineiro, a fost unul dintre principalii artizani ai succesului echipei sub 20 de ani a Braziliei la turneul U20 la care a participat si Mihai Stoica, el fiind una dintre tintele predilecte pentru mai multe echipe din Europa. Pretul sau s-ar situa in jurul a doua milioane de euro, pentru ca formatia la care evolueaza si la care a fost promovat in urma cu un an activeaza actualmente in divizia secunda din Brazilia.

Tcho a jucat nu mai putin de 93 de partide la nivel de juniori, el reusind si 31 de goluri pentru Atletico Mineiro. Un veritabil numar zece, el este folosit pe postul de mijlocas ofensiv si la echipa sub 20 de ani a formatiei din Tara Cafelei, acolo unde formeaza un cuplu devastator cu Lucas, steaua celor de la Gremio.

Tcho este si in atentia celor de la Anderlecht, echipa belgiana dorindu-l inca de acum un an pe mijlocasul celor de la Atletico Mineiro. In conditiile in care transferul se va face, Tcho nu va putea fi trecut pe lista UEFA (n.r. - care s-a inchis aseara), lucru care-i dadea dreptul sa joace cu Sevilla. "Il cumparam oricum, chiar daca nu-l putem trece pe listele UEFA. Sa ne ajute in compionat", a declarat patronul ros-albastrilor.

Alte nume aflate pe lista celor de la Steaua sint Michael Augusto Bonatto, "Mika", volantele celor de la Juventude, si Carlos Eduardo, unul dintre cei mai promitatori mijlocasi ai celor de la Gremio.

GIGI BECALI:" Eu nu stiu exact cum il cheama. Doar ca are 20 de ani si ca joaca cu numarul zece la echipa lui. Formatia nu o spun, pentru ca atunci ar fi usor sa va dati seama cine e. Cert este ca, in cazul in care vom reusi sa-l transferam, va umple stadionul. E un jucator foarte spectaculos."

Apara transhumanta

Gigi Becali a declarat de curind ca nu este de acord cu interzicerea transhumantei. Aceasta dispozitie vine in urma reglementarilor europene impuse Romaniei ca stat membru al UE. "E o traditie, si cum spaniolii n-au renuntat la luptele lor cu tauri, nici noi nu vom renunta la transhumanta", a spus Gigi. Amenzile se cifreaza la 3.000 de lei noi.

Dica e optimist

In timp ce Steaua se agita pe piata transferurilor, cautind brazilieni sau belgieni, Nicolae Dica sta in rezerva sa de la clinica Isokinetic. Alaturi de Oprita, Nesu sau Andrey, decarul Stelei povesteste despre necazurile pe care a trebuit sa le depaseasca. "Nu mai pot intoarce timpul la ora partidei cu Siena Primavera. Noroc cu sotia mea care a fost linga mine in acest rastimp, altfel mi-ar fi fost si mai greu", spune Dica. Referitor la perioada in care va sta departe de gazon, principalul marcator al ros-albastrilor spune: "Dupa ce mi-au spus medicii, s-ar putea sa revin in doar trei-patru luni, chiar daca la inceput se vorbea de cinci. As putea prinde cu Steaua finala Cupei UEFA", glumeste, amar, Dica.

Adio, Moldova!

Steaua nu va mai disputa nici un meci de verificare dupa stagiul de pregatire din Cipru. Dupa ce initial se stabilise ca ros-albastrii vor juca pe 7 ianuarie contra nationalei Moldovei, la Tiraspol, marti, clubul din Ghencea a anuntat ca va disputa aceasta partida amicala doar la Chisinau, de unde au primit mai multe semnale din partea suporterilor.

Federatia de la Chisinau a refuzat mutarea locului de disputare, invocind faptul ca au vindut deja mai multe mii de bilete si au acuzat Steaua ca nu este un club serios. Oficialii din Ghencea au contactat clubul Zimbru Chisinau, dar s-au lovit de refuzul moldovenilor, astfel ca fotbalistii atrenati de Cosmin Olaroiu se vor intoarce din Cipru direct in tara. In replica, presedintele Federatiei Moldovene de Fotbal, Pavel Ciobanu, a declarat: "Dumnezeu vede si apreciaza".

60.000 de locuri

Oficialii clubului Steaua par hotariti sa demareze lucrarile de modernizare ale stadionului din Ghencea (foto). Ieri, reprezentantii firmei germane de constructii Dongers si cei ai companiei de arhitectura GMP au inspectat stadionul Steaua, pentru a face o evaluare a timpului necesar pentru finalizarea proiectului si a sumelor ce trebuie investite. De altfel, cele doua companii sint cele care au modernizat si stadionul celor de la Bayern München, Allianz-Arena.

"Ne-au fost propuse doua variante: marirea capacitatii la 45.000 de locuri sau 60.000 de locuri. Vom vedea daca va fi posibil, din punct de vedere tehnic, sa ajungem la 60.000 de locuri", a declarat directorul executiv Valeriu Argaseala. Oficialul din Ghencea a afirmat ca i-au fost prezentate imagini cu diferite proiecte, urmind ca oficialii clubului sa se decida ce varianta vor alege, perioada de finalizare a lucrarilor fiind estimata la trei ani.

Interesant este faptul ca Steaua va putea evolua tot pe stadionul Ghencea si in timpul lucrarilor, desi le va ingreuna intr-o oarecare masura munca proiectantilor.