Michel Platini a declarat, pentru postul Canal Plus, ca doreste "doar sa reechilibreze" Liga Campionilor, reducind de la patru la trei reprezentantele marilor campionate incepind din 2009, dar acest proiect nu este decit o parte "infima" din programul sau.

"In Liga Campionilor este nevoie de o reechilibrare intre cluburile marilor tari si cele ale altor tari. Pentru Anglia, Spania si Italia in prezent exista 2 plus 2 (doua calificate direct, doua pentru turul trei preliminar), eu propun trei echipe direct calificate pentru o reforma care va incepe in 2009", a precizat Platini, informeaza AFP.

Michel Platini a revenit si asupra altor aspecte din programul sau, evocind solidaritatea din timpul campaniei, pentru care a fost considerat un "romantic social" de catre Theo Zwanziger, presedintele Federatiei Germane de Fotbal.

Platini a revenit si asupra proiectului "6+5", care ar impune cluburilor sa alinieze cel putin sase jucatori selectionabili in echipa nationala a campionatului lor. "Este o solicitare a FIFA pe care o sustin in totalitate, dar va fi dificil de convins Comisia Europeana", a afirmat el.