Fosta gimnasta Nadia Comaneci a declarat ca isi doreste ca Andreea Raducanu sa-si poata recupera de la CIO medalia de aur castigata la JO de la Sidney.

Cea mai mare gimnasta a tuturor timpurilor, Nadia Comaneci, a fost prezenta la Clubul Sportiv scolar 2 Bucuresti, unde, impreuna cu o firma a carei imagine o reprezinta, a acordat 10 burse unor gimnaste. Cele zece sportive premiate sunt Cristina Andreea Petcu, Raluca Nistor, Andreea Gheorghe, Cristina Tudose, Cristina stefan, Mihaela tone, Roberta Butuc, Andreea Condrea, Florina Dan si Georgiana Sulgiuc, acestea primind suma de 1.200 de euro fiecare. Nadia Comaneci a demonstrat astfel ca inca este aproape de sportul romanesc, atat sufleteste, dar mai ales material.

Sportiva aleasa de catre cotidianul spaniol "El Mundo Deportivo" drept sportiva secolului XX a declarat ca spera ca fosta gimnasta Andreea Raducan sa primeasca inapoi, din partea Comitetului International Olimpic (CIO), medalia olimpica de aur obtinuta la Jocurile Olimpice de la Sydney in proba de individual compus, medalie ce i-a fost retrasa dupa un control antidoping pozitiv. "Sunt de partea ei. Acum depinde ce se va intampla cu deciza CIO. Ei se leaga tot timpul ca asa era legea atunci si ca nu vor sa schimbe, din cate am inteles. stiu ca in istoria Jocurilor Olimpice i s-a dat o medalie lui Muhammad Ali si lui Jim Thorpe dupa ce a decedat. Poate face si ea o figura in istorie, nu stiu", a precizat Nadia.

Fosta gimnasta Andreea Raducan a solicitat saptamana trecuta Comitetului International Olimpic sa primeasa inapoi medalia de aur cucerita in proba de individual compus la Jocurile Olimpice de la Sydney, care i-a fost retrasa dupa ce a fost depistata pozitiv cu pseudoefedrina, in urma unui test antidoping. Pseudoefedrina era continuta de medicamentul Nurofen, pe care sportiva romana l-a luat pentru a trata o raceala. in septembrie 2003, Comitetul Executiv al Agentiei Mondiale Antidoping, reunit la Montreal, a scos pseudoefedrina de pe lista substantelor interzise incepand din 2004, considerand ca aceasta substanta nu imbunatateste performantele sportive.

In ceea ce priveste desemnarea sa de catre cititorii publicatiei spaniole "El Mundo Deportivo" ca fiind sportiva secolului trecut, Nadia s-a declarat surprinsa de faptul ca a fost votata in cea mai mare parte de tineri, care nici nu erau nascuti pe vremea cand romanca reusea sa primeasca prima nota de zece din istoria gimnasticii. "Am ramas foarte surprinsa, deoarece in ultimii o suta de ani au fost multe sportive si legende cu rezultate exceptionale si nu m-am asteptat sa fiu chiar pe primul loc. Surprinzator, majoritatea voturilor care mi-au revenit au fost prin internet, ceea ce inseamna ca e generatia tanara care nici macar nu era nascuta cand eu am concurat la Montreal. O recunostinta din partea lor pentru ani si ani de munca si care merge direct catre sportul romanesc. Au incercat sa ma mai tina doua zile pentru a ma vedea cu Ronaldinho, dar nu am putut", a declarat Nadia Comaneci.

Va fi foarte greu la JO de la Beijing

Fosta gimnasta este de parere ca sansele loturilor de gimnastica ale Romaniei, care vor merge la Olimpiada din 2008, la Beijing, sunt reduse, avand in vedere ca una dintre cele mai puternice echipe, China, va evolua in fata propriilor spectatori. "Baietii cred ca au concurat foarte bine la mondiale, iar fetele au fost la valoarea din momentul respectiv. Nu stiu daca puteam face mai mult, dar sa speram ca la anul vom arata altceva, pentru ca fetele sunt destul de mici si nu au avut ocazia sa concureze. Sa vedem ce se intampla la Beijing. Chinezii sunt foarte buni si au demonstrat in ultimii ani ca nu mai fac greseli si va fi foarte greu", a adaugat Nadia.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.