Fiorentina s-a impus cu 2-1, ieri, in fata lui Livorno. Titular, Adrian Mutu a fost unul dintre cei mai periculosi jucatori ai formatiei viola, atacantul roman construind faza golului egalizator, marcat de Toni. Mutu a primit un galben si a fost inlocuit in minutul 88

Fiorentina s-a chinuit serios in compania lui Livorno. Mutu, care din cauza cartonaselor galbene a ratat derby-ul cu Inter Milano de saptamina trecuta, a fost extrem de activ, dar nu s-a lipit de gol. Atacantul nationalei i-a oferit citeva pase foarte bune colegului sau Toni, dar Manitta, portarul lui Livorno, parea de netrecut.

Goalkeeper- ul oaspetilor s-a opus cu succes suturilor expediate de Toni sau a fost ocrotit de sansa la execut iile celor doi atacanti viola. Mutu a ratat cea mai mare ocazie a primei reprize in minutul 23, dar mingea trimisa cu capul spre poarta adversa din pozitie ideala, dupa o centrare a lui Jorgensen, a trecut alaturi. Ce n-au reusit gazdele, au facut oaspetii. Dupa ce Manitta s-a mai opus o data sutului lui Mutu (25), Livorno a deschis scorul prin Lucarelli, care l-a executat cu singe rece pe Frey (27).

Adrian Mutu a continuat sa traga echipa dupa el si dupa pauza, cind inevitabilul s-a produs. Asalturile gazdelor au dat roade in minutul 68: executia lui Mutu l-a obligat pe Manitta sa respinga anevoios pina la Toni, care a avut de indeplinit o simpla formalitate. Fiorentina si-a continuat pressing-ul si Jorgensen a marcat golul victoriei in minutul 82, dar oaspetii ar fi putut pleca cu puncte de pe Artemio Franchi daca Frey nu se opunea, pe final, la sutul expediat de Lucarelli.

Victorie pentru Nastase

Cu Vali Nastase integralist, Ascoli a obtinut a doua victorie din acest sezon, impunindu-se cu 2-1 pe terenul Messinei. Gazdele au deschis scorul din penalty in minutul 75, dar Ascoli a revenit prin Paolucci, care a egalat in minutul 89 si a marcat golul victoriei in prelungiri (90+3).

Codrea, invins de Chivu

Giallorossi, cu Cristi Chivu integralist, au avut mult de furca in fata Sienei, la care Paul Codrea, titular, a jucat pina in minutul 75. Fara Francesco Totti, suspendat, AS Roma s-a impus cu 1-0, gratie reusitei lui Vucinici (62), dar replica oaspetilor a fost puternica. Siena a marcat chiar in primul minut al partidei, dar centralul a anulat golul pentru o presupusa infractiune in careul romanilor.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.