Presedintele FRF este mandru de noul sau statut de la UEFA si spune despre fostul arbitru Ion Craciunescu faptul ca este un nimeni. Tot el dezvaluie ca Gica Hagi l-a sunat sa-l felicite.

Mircea Sandu nu a avut timp sa sarbatoreasca succesul obtinut vineri, dupa ce a fost ales membru in Comitetul Executiv al UEFA. intors in tara, cel poreclit "Nasul" va fi prezent azi la Campina, unde este programata o sedinta cu reprezentantii Ligii a II-a. Pana atunci, Sandu a acceptat ieri sa vorbeasca pentru "Adevarul" despre acest nou statut al sau.

- Acum, la rece cum se spune, cum este sa fii membru al Comitetului Executiv al UEFA?

- Este o onoare, in primul rand pentru mine, si in al doilea rand pentru fotbalul romanesc. Nu este un aspect de neglijat ca Romania va avea un reprezentant in Comitetul Executiv. Nu va asteptati insa la minuni.

- Sincer, va asteptati sa fiti ales?

- Nu am mintit cand am spus inainte de a pleca la Dusseldorf ca nu aveam emotii. Aceasta ascensiune a fost pregatita cu minutiozitate inca de anul trecut din timpul desfasurarii Campionatului Mondial din Germania, dar mai ales in ultima parte a lui 2006. Deci, ma asteptam sa fiu ales. Ionut Lupescu si Adalbert Kassai mi-au facut o campanie excelenta. in plus, a contat si alianta federatiilor din est. Din patru, am fost alesi trei. Am mai spus, o sa-l folosim si pe slovacul Laurinec, care a pierdut un post similar din cauza unui singur vot!

- Este adevarat ca ati avut, in campanie, un pliant intitulat: "Nascut lider intr-o tara socialista"?

- Da, am avut un astfel de pliant, dar cu un cu totul alt nume: "De 43 de ani in slujba fotbalului". Nimic despre comunism, chiar daca nu mi-a fost atat de draga perioada aceea. Fata de celelalte doua candidaturi, ambele ratate (n.r. - 1998 si 2002), acum am fost mult mai bine pregatit.
"Contestatarii mei ii numeri pe degetele de la o mana"

- Cum ati reactionat in fata ironiilor venite din tara?

- Craciunescu este neinsemnat pentru mine si nu am ce sa comentez. Este un nimeni.

- Dar si Gica Popescu a fost ironic.

- Nu cred asta. Gica este un om important pentru mine si nu ma ataca el pe mine intr-un astfel de mod.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.