La partida lui Lucian Bute, de la Montreal, a asistat si gimnasta Catalina Ponor

Simbata seara, la Montreal, Lucian Bute a demonstrat, in fata a 9.087 de spectatori, ca este pregatit sa se bata cit mai curind pentru centura de campion mondial la categoria supermijlocie. Romanul l-a invins la puncte (120-108, 119-109, 119-109) pe rusul Serghei Tatevosyan, pastrindu-si centura WBO Intercontinental, pe care o pusese in joc.

Galateanul l-a dominat clar in toate cele 12 runde pe adversarul sau mult mai experimentat, care inainte de meci declarase ca nu se va impiedica de roman pentru a ajunge in elita boxului mondial. Tatevosyan, care nu a cazut la podea niciodata in cariera sa, a indoit genunchii, clatinindu-se serios pina la pamint, dupa un upercut distruga tor, venit inca din runda a doua. Acela a fost si momentul cheie al intilnirii, rusul alegind sa fie mai prudent in fata romanului, in timp ce Lucian a preluat controlul partidei.

Tatevosyan a mai incercat un atac serios in cea de-a zecea repriza, dar a realizat ca nu-l poate dobori pe luptatorul Interbox. In cele din urma, rusul, care l-a oprit in octombrie pe Markussen chiar in momentul in care devenise challengerul numa rul unu la titlul mondial, a pa- rasit arena invins si cu doua cresta turi serioase in zona arcadei.

"A fost o experienta foarte utila. S-a miscat foarte mult in ring, dar sint multumit de faptul ca am controlat tot meciul. Stiam ca se apara inteligent si pune la incercare rabdarea adversarului", a spus romanul, care si-ar fi dorit o noua victorie prin KO in palmares. "Lucian a aratat multa stapinire de sine si maturitate. Este un mare pugilist", a spus antrenorul sau Stephane Larouche. Bute va deveni challengerul numarul unu la titlul WBC, dupa ce actualul prim-aspirant la pozitia suprema il va intilni pe campionul Mikkel Kessler, pe 24 martie. Romanul isi va juca sansa contra invingatorului.

Urmarit pas cu pas

Cu doua zile inainte meciului cu Tatevosyan, Lucian Bute a fost protagonistul unei emisiuni inedite, realizate de postul principal de televiziune din Canada. Rom"Kessler il distruge pe Andrade"

Lucian Bute crede ca meciul pentru centura de campion mondial il va sustine contra danezului Mikkel Kessler, dublu campion WBC si WBA, chiar daca acesta va avea o intilnire foarte dificila, in martie, cu challengerul Librado Andrade. "Cred ca danezul va cistiga la puncte. Este mult mai mobil si mai rapid decit Andrade. Kessler este un maestru. Dupa fiecare atac nimicitor, in defensiva se comporta la fel de incisiv", a spus romanul.

El a fost prezent anul trecut, in aprilie, la Montreal, cind Andrade (24-0-0) l-a invins pe canadianul Otis Grant, prin KO. . "Andrade este foarte puternic fizic dar nu va fi un atu suficient in fata lui Kessler, plus ca are defensiva neglijenta si nu va avea nici o sansa in fata danezului"", a precizat romanul.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.