Desi Steaua pierde jucatori pe banda rulanta din cauza accidentarilor, ros-albastrii se vor desparti de unul dintre mijlocasi. Florin Lovin va semna simbata cu Amkar Perm. Inchizatorul sustine ca-i era foarte greu sa mai prinda un loc de titular, cu Radoi, Paraschiv si Ovidiu Petre drept concurenti.

Sport Total: S-a incheiat aventura ta la Steaua. Cu ce amintiri pleci?

Florin Lovin: M-am simtit excelent in Ghencea. E foarte greu sa parasesc echipa la care am trait cea mai frumoasa perioada din viata mea de fotbalist, dar oferta celor de la Amkar era greu de refuzat.

Sa inteleg ca sint foarte multi bani la mijloc, daca ai lasat mirajul Ligii pentru Rusia?

Avind in vedere ca la Steaua am cistigat in ultimul an, per total, 150.000 de euro, iti dai seama ca aici cistig mult mai mult. Cit priveste grupele Champions League, da, o sa-mi lipseasca foarte tare. Cind asculti imnul competitiei, simti cum cresti, literalmente. Te simti fotbalist.

A fost si concurenta acerba de la mijlocul terenului un factor care te-a determinat sa pleci?

Da, cu siguranta. Ma luptam cu primii doi capitani ai echipei, Ra- doi si Paraschiv, si cu titularul postului in echipa nationala, Ovidiu Petre. Era extrem de greu sa mai prind un post de titular. Si eu sint la o virsta la care-mi doresc sa joc, nu sa asist din tribuna la meciuri.

Ai semnat actele?

Documentele se vor semna simba ta, cind cineva va veni cu ele in Antalya. Dar totul e pus la punct, ne-am inteles. Contractul va fi de trei ani si jumatate, suma de transfer cea care se stie (n.r. - 600.000 de euro), salariul confidential.

Nu crezi ca-ti va fi greu sa te adaptezi la o echipa din Rusia? Plus ca de-abia te-ai casatorit.

Dupa ce voi face o vizita medicala in Germania, voi pleca cu echipa in Spania, intr-un alt stagiu de pregatire. Apoi, imi voi lua in primire casa din Perm, imediat urmi nd sa vina si sotia mea, Loredana. Atita vreme cit o voi avea alaturi, nu-mi va fi greu.

REPLICA. Mihai Stoica: "But minte!"

Dupa ce jucatorul rus Vladimir But, aflat in probe la Dinamo, a declarat ca anul trecut a refuzat Steaua, Mihai Stoica a raspuns in termeni duri fotbalistului. "But zice ca in trei saptamini va zburda. Sa zburde, dar sa nu minta in ceea ce priveste interesul Stelei. Mi-a fost propus, anul trecut, de un impresar care zicea ca are un prieten politist neamt si ca prietenul lui il cunoaste pe But, va dati seama ce referinte grozave avea omul", l-a pus la punct oficialul ros-albastrilor pe But. Mijlocasul rus, aflat in probe la Dinamo, declarase ca oficialii Stelei l-au invitat sa discute un eventual transfer la turul cu Boro, insa el i-ar fi refuzat.

Dica, sustinut de sotie

Nicolae Dica va fi ajutat de sotia sa, pentru a trece mai usor peste aceasta perioada grea a carierei sale. Corina Dica a plecat spre Bologna pentru a-l sustine moral pe fotbalistul care si-a inceput prima perioada a recuperarii sale, la clinica Isokinetic, acolo unde se mai afla alti trei stelisti.

MIHAI STOICA (manager general Steaua):

" Daca Lovin s-a dus in probe, a facut o greseala imensa. Desi eu am avut mai multe discutii cu baietii, unii dintre ei pot fi influentati de persoane care vor avantaje de pe urma lor."


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.