In aceasta seara, la Dusseldorf, a avut loc intrunirea a 22 de tari est-europene pentru a pune la cale strategia de vot in vederea scrutinului de miine. In urma intrunirii, la finalul careia Mircea Sandu a fost validat, cei trei candidati mentionati mai sus au decis sa iasa din cursa.

Intilnirea a avut ca principal scop desemnarea candidatilor care vor primi miine votul federatiilor din estul Europei pentru accederea in Comitetul Executiv al UEFA. Mircea Sandu si Frantisec Laurinec (Slovacia) au primit cite 20 de voturi, in timp ce Igor Surkis (Ucraina) si Liutauras Varanavicius (Lituania) au obtinut cite 19, respectiv 7. In aceste conditii, ultimul isi va anunta miine retragerea, in locul sau urmind a fi sprijinit turcul Senes Erzik.

Chiar in debutul intrunirii, Rakhat Aliyev (Khazahstan) si Vlatko Markovic (Croatia) au declarat ca renunta. In aceste conditii, este clar ca sansele Nasului la ocuparea unui loc in Comitetul Executiv al UEFA pentru urmatorii patru ani au crescut considerabil. Va prezentam mai jos lista cu candidatii ramasi in cursa:

Mircea Sandu (Romania)
Senes Erzik (Turcia)
Angel Maria Villar (Spania)
Eggert Magnusson (Islanda)
Josepf Mifsud (Malta)
Giangiorgio Spiess (Elvetia)
Gilberto Parca Madail (Portugalia)
Grigori Surkis (Ucraina)
Tomas Gea (Andorra)
Frantisec Laurinec (Slovacia)

Situatia finala a votului pentru Comitetul Executiv al UEFA o veti putea afla miine pe spt.ro, cu reactii si interviuri de la fata locului, incepind cu ora 13:00.