Tenismanul de origine chiliana Fernando Gonzales (foto) s-a calificat in semifinalele de la Australian Open, dupa ce l-a eliminat pe capul de serie numarul doi al turneului, Rafael Nadal.

Victoria sud-americanului a fost cu atat mai surprinzatoare cu cat ea a fost obtinuta in doar trei seturi (6-2, 6-4, 6-3). Desi era unul dintre principalii favoriti ai Open-ului de la Antipozi, jucatorul spaniol nu a mai beneficiat de randamentul din meciurile precedente, gresind de multe ori in fata unui Gonzales care nu a iertat nimic. Mai mult, Nadal nu a fost capabil sa obtina niciun break, datorita serviciului naucitor al chilianului. Dupa doar doua ore de joc, sud-americanul nu a scazut ritmul deloc si nimic nu l-a mai putut opri din drumul sau catre cel mai important succes al carierei sale.

Pentru Gonzales urmeaza o noua partida dificila, impotriva germanului Tommy Haas, care l-a eliminat surprinzator pe rusul Nikolay Davydenko, numarul trei mondial, cu scorul de 6-3, 2-6, 1-6, 6-1, 7-5.

in cealalta semifinala se vor intalni numarul unu mondial Roger Federer si americanul Andy Roddick.

La feminin, rusoaica Maria sarapova si-a rezervat un loc in semifinale, dupa ce a trecut in doua seturi (7-6, 7-5) de compatrioata sa Anna Chakvetadze. in penultimul act al competitiei, capul de srie numarul unu al turneului o va intalni pe belgianca Kim Clijsters, care a trecut in sferturi de elvetianca Martina Hingis (3-6, 6-4, 6-3). Pentru ultimul loc in finala de la Australian Open se vor infrunta Serena Williams si Nicole Vaidisova.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.