Desi e clasata pe cea mai slaba pozitie in topul mondial, nefiind nici printre favoritele trofeului de la Antipozi, Serena Williams rastoarna toate calculele si elimina nume grele in drumul spre finala. Americanca va juca in sferturi cu israelianca Shahar Peer, a 16-a favorita a competitiei de la Melbourne.

Favoritele Nadia Petrova, Mara Santangelo si Jelena Jankovici nu au avut nici o sansa in fata numarului 81 mondial, Serena Williams, care nu este cotata cu sanse la trofeu. Jankovici, ultima adversara a americancei, a fost invinsa cu 3-6, 2-6 dupa 80 de minute de joc. Sirboaica a declarat ca nu a fost intimidata de strigatele oponentei sale.

"Am mai invins-o de doua ori si nu aveam nici o problema cu stilul ei de joc. De data aceasta a fost mai ciudat. Lovea mingea incet, pentru ca brusc sa trimita mingile cu 190 de kilometri pe ora. Asta m-a scos din ritm". Dupa o perioada de accidenta ri si fara nici un titlu cistigat de doi ani de zile, Serena, fosta numarul unu mondial, pare foarte determinata sa revina in elita si sa cistige al optulea trofeu de Grand Slam din cariera.

"Am incredere in jocul meu si cel mai mult am incredere in mine. Parin- tii mei m-au invatat intotdeauna sa gindesc pozitiv. Nu vreau sa ma opresc prea curind, pina nu ajung in finala. Cu siguranta, pot sa cistig si al treilea titlu la Australian Open", a spus Williams. Urmatoarea posibila �victima�, chiar in sferturile de finala, este a 16-a favorita a intrecerii, israelianca Shahar Peer, aflata la cea de-a doua prezenta la Melbourne.

Jucatoarea de 19 ani, numarul 17 mondial, a trecut in optimi de Svetlana Kuznetova, 6-4, 6-2, cap de serie numarul trei. Daca trece de Peer, sora mai mica a celebrei Venus Williams, o va intilni pe Nicole Vaidisova sau pe Lucia Safarova din Cehia. Aceasta din urma a devenit cunoscuta in urma cu trei zile, cind a eliminat-o pe favorita numarul doi, Amelie Mauresmo, inca din optimi, cu 6-4, 6-3.

Blake, eliminat

Fernando Gonzalez, cel care l-a trimis acasa pe Lleyton Hewitt in runda a treia, a reusit sa-l elimine si pe americanul James Blake, al cincilea favorit al intrecerii, cu 7-5, 6-4, 7-6. Chilianul, cap de serie numarul zece, va avea o misiune dificila in sferturile de finala, adversarul sau fiind invingatorul meciului dintre Rafel Nadal si Andy Murray. La feminin, Kim Clijters o va intilni in sferturi pe Martina Hinghis, dupa ce a trecut de Daniela Hantuchova in doua seturi, 6-1, 7-5. La rindul ei elvetianca a avut o misiune dificila cu Na Li din China, pe care a invins-o cu 4-6, 6-3, 6-0.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.