Ceea ce initial parea doar o gluma, nu prea gustata de conservatorii de la Vatican, s-a dovedit pana la urma realitate: in a treia saptamana a lui februarie, va debuta "Clericus Cup" (Cupa Clerului), o competitie in care vor lua startul 16 echipe formate din preoti si seminaristi catolici din mai multe tari. Potrivit ziarului "La Repubblica", citat de revista "Focus", competitia ar avea binecuvantarea Papei Benedict al XVI-lea, inspirat probabil de succesul Cupei Mondiale gazduite anul trecut de tara sa de origine, Germania.

De altfel, chiar din momentul alegerii lui Joseph Ratzinger drept Suveran Pontif, cardinalul Tarcisio Bertone declara inspirat:"Biserica si-a gasit propriul Beckenbauer!" La "Clericus Cup" ar urma sa ia parte si o selectionata a Garzii Elvetiene de la Vatican, partea de spectacol urmand sa fie asigurata de prezenta jucatorilor-seminaristi proveniti din Brazilia si Argentina.

Cetatea Sfanta vrea astfel sa profite de popularitatea sportului rege si sa promoveze valorile crestine si pe alte cai decat cele cu care deja ne-a obisnuit. Asa se explica, de altfel, si anuntul de acum cateva saptamani a cardinalului Bertone, potrivit caruia Vaticanul intentioneaza sa-si formeze propria selectionata de fotbal, de nivelul unei AS Roma sau Inter Milano.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.