Liderul clasamentului general la clasa moto a raliului Lisabona-Dakar, spaniolul Marc Coma (foto), a fost nevoit sa abandoneze competitia, dupa ce a suferit o cazatura urata. Accidentul suferit de motociclistul iberic a avut loc la kilometrul 57 al celei de-a XIII-a etape a raliului.

Castigatorul editiei precedente a cursei care se termina in capitala Senegalului, conducea in clasamentul general cu 54 de minute, insa a pierdut ceva timp pana la primul checkpoint al zilei a XIII-a. incercand sa recupereze timpul pierdut, Marc Coma a ales o alta ruta, folosita de foarte putini motociclisti, in drumul spre cel de-al doilea chekpoint.

Din pacate pentru spaniol, traseul ales de acesta era unul plin de pietris, iar dupa putin timp a suferit un accident destul de grav. Coma si-a pierdut cunostinta pentru cateva momente, dupa cadere. El a fost dus cu elicopterul la Tambacounda, orasul de sosire in etapa a XIII-a. Medicii au precizat ca motociclistul nu putea nici macar sa-si aminteasca numele, insa spera ca sportivul sa-si revina in cel mai scurt timp, iar in aceasta dimineata va pleca spre casa.

Catalanul in varsta de 30 de ani, campion mondial la rally-raid in anul 2006, a castigat trei etape la actuala editie si avea un avans de aproape o ora fata de Cyril Despres, care, intr-un mod ironic, l-a lasat pe Coma sa castige titlul de la Dakar, din 2006, tot in urma unui accident.

De asemenea, un alt spaniol, Isidre Esteve, a cazut si a fost nevoit sa abandoneze, avand motocicleta KTM distrusa.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.