Cu 400 de sportivi legitimati, tara noastra se afla intr-un deficit al terenurilor, prima suprafata la standardele internationale urmand a fi construita la marginea Capitalei

Unul dintre sporturile elitiste, asa cum este prezentat golful in intreaga lume, va avea o reprezentare puternica si in tara noastra, semn ca investitiile straine isi gasesc loc si intr-o ramura prea putin cunoscuta.

In ultimii ani, multe persoane din lumea publica au intrat in circu-itul golfului autohton, chiar daca Romania nu sta deloc bine la acest capitol, in ceea ce priveste posibilitatile de practicare. Astfel, capitanul nejucator de Cupa Davis a Romaniei Florin Segarceanu, fostul jucator de tenis Dinu Pescariu, cantaretul si actorul Lucian Viziru ori cunoscutul om de afaceri Viorel Catarama se numara printre cei 400 de membri legitimati la Federatia Romana de Golf. Ei vor putea acum sa-si masoarea valoarea in jocul cu crosa pe un teren cu o suprafata totala de 3.500 metri patrati, firma elvetiana Swiss Golf & Leisure Development, initiatoarea proiectului, urmand a investi in prima faza aproape sapte milioane de euro pentru un teren ce va fi dat in folosinta la 5 kilometri de Capitala. Pentru realizarea partii rezidentiale si comerciale vor mai fi cheltuite inca aproximativ 40 milioane de euro (in functie de conceptia finala), Swiss Golf & Leisure Development aflandu-se in negocieri cu mai multi investitori din Romania si din strainatate.

Investitie totala de peste 45 milioane de euro

Daca pana acum ne puteam lauda cu prezenta a trei terenuri utilizabile in Romania (Breaza, Alba Iulia si Clubul Diplomatilor din Capitala), dar care nu au ajuns inca la standardele cerute de circuitul profesionist, incepand din toamna, Bucurestiul va avea un teren la nivelul ultimei generatii si care va fi acreditat de federatia internationala. Lucrarile pentru amenajarea celui mai mare club de golf din Romania vor incepe in aceasta primavara, proiectul fiind localizat la mai putin de 5 kilometri de granita Bucurestiului, intre Chitila si Buftea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.