Dupa ce s-a facut de ras la asa-zisul Campionat Mondial de executat lovituri libere, desfasurat la sfarsitul anului trecut la Madrid si castigat de turco-olandezul Ugur Yildirim, Costel Galca s-a revansat cu o executie de senzatie in "Segunda Division".

Almeria a bifat a patra infrangere consecutiva pe terenul celor de la Salamanca, scor 2-3. Ceea ce a luat crema, intr-un meci nervos, cu zece "galbene" si un "rosu" pentru antrenorul gazdelor, au fost doua goluri extraordinare. intai Aurelio, de la Salamanca, a marcat de la 55 de metri, pentru 2-1. Apoi, Costel Galca a scris 3-2 pe tabela, cu un sut de la peste 45 de metri, putin din jumatatea adversa, care l-a surprins pe portarul Tom iesit in afara careului! Desi a presat in final, Almeria nu a reusit egalarea.

Recent revenit la nationala, bifand a 67-a selectie sub tricolor in amicalul cu Slovacia, "Costellino" a fost in acest sezon de 20 de ori integralist la Almeria in 26 de runde. Mijlocasul are in total 1980 de minute jucate, doua goluri marcate, dar e si campionul indisciplinei, cu opt cartonase galbene si doua "rosii". Galca nu se afla in cel mai bun an al sau, dovada fiind ca echipa "blanquirojo" se zbate in zona retrogradarii, acolo unde lupta din greu cu echipele orasului Murcia.

Cu 28 de puncte, Almeria e pe pozitia a 18-a, din 22 de echipe, loc ce asigura deocamdata permanenta in "Segunda Division". Daca ar fi depasita de Ciudad de Murcia sau de Murcia, ambele cu 26 de puncte, Almeria ar putea cadea in esalonul trei iberic "Campionatul e foarte lung, mai sunt 16 etape. Adica 48 de puncte. Daca am lua jumatate, am termina in prima treime a clasamentului. Nu avem valoare sa picam!", a explicat Costel, care dupa plecarea argentianianului Nanni la Dinamo Kiev a ramas si vedeta, si golgeter, cu doua goluri, la fel ca alti sase colegi!


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.