Optimism nedisimulat in randurile echipierilor si staff-ului tehnic ale reprezentativei de Cupa Davis a Romaniei, cu patru zile inaintea partidei cu Belarus din optimile Grupei Mondiale, programata la finele acestei saptamani (4-6 martie) la Brasov.

Aflati inca de miercurea trecuta in urbea de sub Tampa, Andrei Pavel, Victor Hanescu, Gabriel Trifu, Razvan Sabau, Victor Ionita si Gabriel Moraru "trag" zilnic cate doua antrenamente, de 3 ore fiecare, sub privirile atente ale antrenorului Adrian Marcu si capitanului nejucator Florin Segarceanu. Fara exceptie, toti sunt increzatori intr-o victorie care ar propulsa Romania in sferturile de finala ale Cupei Davis, performanta dupa care tenisul romanesc tanjeste de 22 de ani.

"Daca totul merge bine, s-ar putea sa ne calificam chiar dupa proba de dublu din ziua a doua", a anticipat capitanul Segarceanu la conferinta de presa de ieri, la unison cu "muschetarii" tricolori. Acestia nu s-au aratat deloc intimidati - ba dimpotriva - de cartea de vizita a adversarilor, chiar daca Mirnai & Co au jucat anul trecut in semifinalele competitiei si ocupa actualmente locul 8 in ierarhia Cupei Davis, in vreme ce Romania este pe pozitia a 14-a. "Jucam acasa, pe un teren care ne convine, suntem in forma, avem tot ce ne trebuie ca sa castigam. Nu subestimam Belarusul, sunt o echipa foarte puternica, cu un jucator de prima mana la simplu, Mirnai, si cu un dublu redutabil, dar, pe ansamblu, noi suntem mai buni si sunt convins ca vom castiga", a punctat si liderul tricolorilor, Andrei Pavel.

Dupa mai bine de o saptamana de tratament intens, "Cneazul" a scapat de raceala rebela care il sacaia si si-a reintrat complet "in mana", ca si Gabriel Trifu, vindecat si el dupa entorsa la glezna suferita in urma cu o luna la Milano. Potrivit spuselor capitanului nejucator al reprezentativei noastre, cei doi vor juca "sigur" la dublu, in vreme ce la simplu Florin Segarceanu mizeaza pe Pavel si Hanescu, cel de-al patrulea jucator al echipei fiind anuntat Razvan Sabau, iar ca rezerve Victor Ionita si Gabriel Moraru. Duminica, Max Mirnai si Vladimir Voltcikov, vedetele Belarusului, au sosit si ei la Brasov, alaturandu-se ieri lui Egor Puntus si Aliaksandr Bury, la primul lor antrenament in formatie completa pe zgura arenei "Dumitru Popescu-Colibasi".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.