Mai este doar o saptamana pana la alegerile pentru presedintia UEFA si cei doi candidati, Michel Platini si Lennart Johansson, isi fac ultimele calcule in ceea ce priveste numarul de voturi deja "acontate". Culmea e ca, in urma discutiilor avute cu conducatorii FRF, fiecare a fost asigurat ca poate conta pe sprijinul Romaniei, aceasta fiind noua strategie gandita de Mircea Sandu, care va vota, in cele din urma, cu cel care va fi creditat, in ziua alegerilor, cu cele mai mari sanse de a castiga. In felul acesta, presedintele de la "Casa Fotbalului" urmareste sa vaneze doi iepuri dintr-odata: sa aiba sprijin din partea amandurora in tentativa de a intra in Comitetul Executiv al UEFA si sa evite experienta de la alegerile trecute, cand si-a exprimat pe fata sprijinul fata de un anume candidat si a adus deservicii intereselor Romaniei.

Faptul ca Mircea Sandu este un conducator viclean nu mai este o surpriza pentru nimeni. In cei 16 ani petrecuti in fruntea Federatiei Romane de Fotbal, "Nasu" a acumulat suficienta experienta cat sa stie cum sa abordeze fiecare proces electoral, fie ca e vorba de FRF, fie de UEFA. Dupa ce a avut succes pe plan intern cu impingerea in prim plan a lui Ionut Lupescu, Sandu joaca un joc periculos in cazul alegerilor care se vor tine la forul fotbalistic continental peste numai o saptamana. "Nu stiu cu cine voi vota la alegerile pentru presedintia UEFA. Mai intai trebuie sa ma consult cu colaboratorii mei de la Federatie si cu presedintii de cluburi din Romania. Nu este votul meu, este al Romaniei si trebuie sa stim parerea tuturor. Oricum, o hotarare se va lua probabil cu o ora inainte de vot", marturisea Mircea Sandu la sfarsitul anului trecut.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.