Astazi, in Germania, porneste la drum a 20-a editie a Campionatului Mondial de handbal masculin, in meciul de deschidere urmand sa se intalneasca tara gazda si Brazilia (Grupa C). Marile favorite ale acestei competitii - la care participa 24 de echipe impartite in 6 grupe - sunt Franta, Spania si Croatia, in timp ce in postura de outsideri se afla Rusia, Germania, Cehia, Danemarca si Tunisia. Franta, campioana a lumii in 1995 si 2001 si campioana europeana en titre, vizeaza al treilea titlu mondial, mai ales ca elevii lui Claude Onesta fac parte dintr-o grupa B (alaturi de Islanda, Ucraina si Australia) aparent usoara.

La randu-i, Spania -campioana mondiala en titre si vicecampioana europeana - va incerca sa-si apere titlul cucerit in 2005, dar antrenorul Juan Carlos Pastor este de parere ca va fi foarte dificil ca ibericii (in grupa D, cu Cehia, Egipt si Qatar) sa-si treaca in cont al doilea succes consecutiv. Nu la fel spun si croatii lui Lino Cervar, care - aureolati cu titlurile olimpice din 1996 si 2004 - isi pun mari sperante in cucerirea laurilor mondiali, dupa aurul din 2003 si argintul din 2005.

Calificare en fanfare a "tricolorilor" in play-off

Cum era de asteptat, nationala masculina de handbal a Romaniei a inregistrat a 5-a victorie consecutiva in grupa a 3-a preliminara a CE 2008, rezultatul din Letonia, scor 30-26 (11-11), asigurandu-i accederea de pe primul loc in play-off-ul din iunie (cand ar putea intalni un adversar mai accesibil), fiind greu de crezut ca in returul de duminica, de la Constanta, balticii vor recupera handicapul de 4 goluri. Si asta in conditiile in care, vorbind despre duelul de miercuri seara, de la Riga, baietii nostri - cu ingerul pazitor Laufceag si "kilerii" Iacob, Sania, Petrea si Novanc de neoprit - au avut un final realmente incantator.

Asa se face ca, pe fondul drumului anevoios si a oboselii acumulate in naucitorul interval de meciuri jucate miercuri-duminica, elevii lui Lucian Rasnita si Nicolae Munteanu au parut destul de palizi pana in min. 52 (cand letonii conduceau cu 24-21), dupa care, treziti la realitate, au avut opt minute de senzatie, rasturnand astfel balanta in favoarea lor. Concluzia? Gratie acestui rezultat, Romania (locul I in grupa, cu maximum de puncte, 10) este practic calificata la barajul pentru CE din 2008, ceea ce inseamna ca, daca in revansa de duminica, de la Constanta (ora 11.00), se va mentine la aceeasi "cota" si nu va pierde (in cazul cel mai nefericit) la o diferenta mai mare de 4 goluri, va avea un adversar facil in barajul din 9/10 iunie (turu) si 16/17 iunie (returul).Punctele formatiei "tricolore" in partida de la Riga au fost semnate de Sandu Iacob (9 goluri), Alin Sania (6), Marius Novanc (5), Adrian Petrea (4), Laurentiu Toma (2), Mihai Timofte (2), Rares Jurca (1) si Marian Cozma (1).


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.