Amicalul pe care Steaua il va disputa contra nationalei Republicii Moldova are, pe linga interes sportiv, si alte motivatii. Gigi Becali a acceptat perfectarea acestui meci, deoarece va primi premiul "Presedintele no.1", in vreme ce fotbalistii vor fi distinsi cu "Constelatia celor 11 magnifici". Aceste distinctii apartin unei institutii media care a contabilizat opiniile elitei si ale publicului de la Chisinau

Dupa stagiile de pregatire din Italia si Cipru, in care vor avea mai multe meciuri amicale, Steaua va incheia perioada de pregatire din aceasta iarna cu o ultima partida de verificare. Pe 7 februarie, ros-albastrii vor infrunta nationala Republicii Moldova, in ultimul test dinaintea partidei cu FC Sevilla, din Cupa UEFA. De ce Moldova?

Argumentul oficialilor stelisti a fost acela ca echipa are nevoie de un meci tare, inaintea confruntarii cu spaniolii, lucru absolut firesc, tinind cont ca vor juca contra unei echipe nationale. Totusi, se pare ca mai exista si un alt motiv care a contribuit si el la realizarea acestui amical. Povestea partidei contra nationalei Republicii Moldova are o strinsa legatura cu Gigi Becali. La sfirsitul anului trecut, un holding media de peste Prut a realizat un sondaj de opinie in rindul elitei moldovene si al audient ei sale in legatura cu personalitatea care i-a marcat, atit din Moldova, cit si de peste Prut.

Cistigatorul? Patronul Stelei, Gigi Becali, care va primi distinctia "Pre- sedintele no.1". Latifundiarul ar fi trebuit sa ajunga in decembrie la Chisinau, insa in aceeasi zi in care urma sa primeasca distinctia a avut loc Congresul PNG, formatiunea politica pe care o conduce. Astfel, totul a fost reprogramat pentru 7 februarie. Mai mult, pentru a marca prezenta stelis- tilor in Moldova, televiziunea in cauza a hotarit sa acorde si echipei o distinctie, fotbalistii campioni urmind a primi titlul de "Constelatia celor 11 magnifici".

Acest test, desi unul util, ii va solicita destul de mult pe baietii lui Olaroiu, care vor juca pe 7 februarie in aceasta partida de verificare, desi ei vor ajunge in Moldova direct din Cipru, acolo unde stagiul de pregatire se va fi terminat doar cu o zi inainte.

Nu e singurul roman premiat

Gigi Becali nu este primul roman care va primi o distinctie din partea postului moldovenesc de televiziune, Euro TV. In trecut, prezentatoarea TV, Mihaela Radulescu, a fost premiata in cadrul unei astfel de ceremonii. De asemenea, revista Tango a fost si ea premiata, ca urmare a aprecierii de care se bucura peste Prut.

GIGI BECALI: " E normal sa primesc un astfel de premiu. Doar eu sint numarul unu in Romania, nu?"

Amical cu FC Sion

Steaua va disputa, astazi, cel de-al doilea meci de verificare al turneului din Italia, in compania locului doi din campionatul elvetian, FC Sion. Cosmin Olaroiu ar putea trimite pe teren, din primul minut, urmatorul 11: Cernea - Stancu, Goian, Ghionea, P. Marin - Nicolita, Radoi, Ov. Petre, Cristocea - Thereau, Iacob. Desi au invins in primul amical echipa de tineret a Sienei, antrenorul Cosmin Olaroiu a declarat ca nu este interesat de rezultate, el concentrindu-se, in acest turneu, asupra aspectelor tactice.

De ce la Tiraspol

In ceea ce priveste locul de desfasurare al partidei, lucrurile sint inca neclare. Chisinau si Tiraspol au fost cele doua variante vehiculate de oficialii Federatiei Moldovene de Fotbal. Astfel, daca initial se anuntase ca meciul va avea loc la Chisinau, ulterior, sefii fotbalului de peste Prut au decis sa se joace la Tiraspol. Principalul argument a fost legat de faptul ca stadionul capitalei transnistrene este unul ultramodern, care permite desfasurarea partidei, indiferent de conditiile atmosferice, in vreme ce, cel din capitala Moldovei ar fi impracticabil daca la ora meciului s-ar consemna precipitatii.

Se pare, insa, ca adevaratul motiv este acela ca, daca pentru folosirea stadionului din Chisinau Federatia Moldoveana de Fotbal ar fi nevoita sa achite o taxa de inchiriere, cel din Tiraspol ar fi pus la dispozitie gratuit de proprietari. Din partea Stelei nu a fost facuta publica nici o preferinta, in nici un sens.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.