Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal a hotarat ieri sa amane cu o saptamana inceputul campionatului. Astfel, etapa a 16-a, care trebuia sa debuteze pe 4 martie, va fi amanata pana pe 12 martie. De asemenea, s-a luat decizia ca si partidele din Cupa Romaniei sa fie amanate, dupa urmatorul program: prima mansa a semifinalelor - 13 aprilie; returul semifinalelor - 4 mai; finala - 18 iunie.

"Etapele din Cupa Romaniei incurcau programul echipei nationale, dar pana la urma sezonul s-a intins pana pe 18 iunie. Dupa doi ani am reusit sa aman campionatul. Anul acesta s-a datorat intemperiilor si a programului echipei Steaua, care a solicitat amanarea meciului cu Rapid. Toata lumea a fost de acord cu amanarea campionatului", a spus presedintele LPF, Dumitru Dragomir.

Dupa cum se poate vedea din decizia LPF, Steaua este formatia care pare a avea cel mai mult de castigat de pe urma amanarii campionatului. Intre dubla mansa cu Villarreal, Steaua ar fi trebuit sa joace cu Rapid si ar fi foarte greu ca patronii celor doua cluburi sa ajunga la o intelegere in privinta amanarii partidei. Prin amanarea campionatului cu o saptamana, intre cele doua meciuri cu Villarreal, Steaua va juca cu Gloria Bistrita, iar lui G. Becali ii va fi mai usor sa se inteleaga cu Jean Padureanu. De altfel, acest lucru a fost recunoscut si de Dumitru Dragomir.

"Este mai usor de raspuns la o solicitare de amanare a meciului Gloria - Steaua, decat un conflict G. Becali - George Copos. Il pot convinge pe Jean Padureanu, care este de atatia ani in fotbal, sa spuna da, pentru ca interesul Stelei este interes national", a afirmat Dumitru Dragomir.

Tot ieri, Adunarea Generala Extraordinara a hotarat ca drepturile de televizare sa apartina in continuare LPF, desi cluburile Steaua, Dinamo si Rapid au cerut modificarea articolului 64 privind drepturile de televizare. "Si de acum inainte drepturile de televizare sunt ale LPF. Steaua, Dinamo si Rapid au cerut modificarea in sensul ca sunt de acord cu contractul care se deruleaza in prezent, dar din 2007 drepturile sa devina individuale. Adunarea Generala nu a fost de acord cu acest lucru. Toate celelalte cluburi au refuzat, iar Gino Iorgulescu s-a abtinut", a spus Dumitru Dragomir, care a mai precizat ca Dinamo si Rapid ar fi dorit sa transmita meciurile lor in momentul in care isi fac posturi proprii de televiziune. Oficialul LPF a mai mentionat ca, in cadrul Adunarii Generale, s-a aprobat ca forul pe care il conduce sa primeasca 6,5 la suta din drepturile de televizare, si nu zece la suta ca pana acum.

"Dupa achitarea datoriilor pentru construirea sediului LPF, am sa propun sa ni se dea un procent si mai mic. Diferenta de zece la suta se duce la cluburi", a comentat presedintele LPF, care a mentionat ca va solicita presedintelui Traian Basescu sa reesaloneze datoriile pe care cluburile de fotbal le au catre stat. "Incerc sa ajung la presedinte si la primul-ministru sa explic ca nu cluburile au dat bugetul tarii inapoi. Marii datornici au fost reesalonati de "n" ori, iar pe fotbal s-a pus o potcoava nenorocoasa. Faptul ca s-au blocat conturile unor cluburi nu il consider un abuz, dar nu este normal sa nu existe intelegere pentru cluburi, majoritatea falimentare. Sa se reesaloneze datoriile", a spus Dragomir.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.