Liderul la zi din Liga I, Dinamo, a invins cu scorul de 4-1 formatia din Liga II, Dunarea Galati, in primul amical dinsputat de "cainii rosii" in acest an. Partida a avut loc pe arena "Florea Dumitrache" din Complexul Sportiv Dinamo, iar cele doua echipe s-au duelat pe durata a doua reprize a cate 60 de minute.

Antrenorul dinamovist Mircea Rednic nu a putut conta doar pe doi jucatori din actualul lot al "cainilor", acestia fiind Ze Kalanga, abia revenit in Romania, si Vojislav Vranjkovic, care are o usoara entorsa. Partida maraton a fost animata de golurile marcate de dinamovistii Claudiu Niculescu (20, 40), Adrian Cristea (25), Ionel Danciulescu (95) si de galateanul Ciocarlan (60+1).

Pe parcursul celor 120 de minute, Mircea Rednic a rulat nu mai putin de 24 de jucatori: Lobont (Romanovs, 42; Matache, 80) - Homei (L. Goian, 61), st. Radu (Moti, 61), Smirnovs (Cho, 61), Balace (Pulhac, 61) - Ct. Munteanu (Blay, 61), Margaritescu (Ropotan, 61), Denis serban (Musat, 61), Adrian Cristea (Alexe, 61) - Claudiu Niculescu (Danciulescu, 61), L. Ganea (Tato, 42; Mendy, 80).

Primul meci al anului pentru Dinamo a adus in tribunele stadionului "Florea Dumitrache" aproximativ 500 de suporteri, care au venit sa vada pe viu noile achizitii facute de oficialii dinamovisti.

La finalul partidei, Mircea Rednic s-a declarat multumit de evolutia elevilor sai si l-a laudat pe portarul Bogdan Lobont, chiar daca acesta n-a prea avut ce apara cat timp a stat pe teren. "Un antrenament foarte bun. Am avut posibilitatea sa-i vad pe aproape toti jucatorii, pentru ca Vranikovici are o usoara entorsa si n-am vrut sa risc, iar Ze Kalanga acum a venit si abia a inceput cu antrenamentele de recuperare. Sunt multumit de joc si de felul cum s-au comportat jucatorii mei. Bogdan s-a descurcat foarte bine. Ma bucur ca a venit la noi. Eu il cunosc foarte bine pentru ca am si jucat cu el. Cred ca este un castig mare pentru Dinamo. Ramane de vazut daca este sau nu cel mai bun portar din tara", a declarat Rednic.

Pentru Dinamo, au mai evoluat si doi jucatori aflati in probe, coreeanul Cho si brazilianul Tato, care nu l-au convins insa pe tehnician. Cu toate acestea, Rednic a precizat ca ii va include in lotul pentru cantonamentul din Portugalia. "Nu pot sa-mi fac o impresie despre noii jucatori. Cei care au semnat deja ii cunosc pentru ca de aceea i-am si adus. Dar dupa un singur meci, nu poti sa-ti faci o impresie. Pe cei care sunt in probe, probabil ca ii vom lua cu noi in cantonamentul din Portugalia si dupa meciurile de acolo o sa vedem, dar nu cred ca sunt jucatorii de care Dinamo are nevoie", a adaugat antrenorul dinamovist.

Marcator al unui gol, atacantul Ionel Danciulescu s-a declarat multumit de jocul facut de echipa sa si de revenirea portarului Bogdan Lobont la Dinamo. "E bine cu Bogdan in teren. Eu il cunosc, pentru ca am mai jucat si mai demult cu el. Ma bucur foarte mult ca a revenit la noi si sper sa facem impreuna o treaba buna pentru ca ne asteapta un retur de campionat foarte greu", a precizat "Danciu".

Atacantul "cainilor" considera ca Lobont si Dani Coman, de la Rapid, sunt doi portari la fel de valorosi, care il vor pune in dificultate pe selectionerul Victor Piturca. "Odata cu venirea lui Lobby cred ca si Coman si el sunt doi portari de valori egale si va depinde de forma de moment pentru a stabili care e cel mai bun portar din Romania. Cu cat sunt mai multi jucatori buni, cu atat este mai bine pentru selectioner, pentru ca are de unde sa aleaga", a mai spus Danciulescu.

Dinamo are programata pentru vineri dimineata vizita medicala, urmand ca sambata sa plece in Portugalia pentru efectuarea stagiului de pregatire.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.