Gigi, Giovanni si Victor au primit teren linga fruncea Banatului pentru ca stramosii lor au fost deportati

Mosia lui Gigi Becali din Pipera ar putea sa aiba o clona de mai mici dimensiuni in Timisoara, unde patronul Stelei si verii Ioan si Victor Becali au primit un teren de 15 hectare ca reparatie morala dupa ce familia lor a fost deportata in urma cu aproximativ 50 de ani. Terenul se afla in localitatea Sacalaz, situata la circa cinci kilometri de "fruncea" Banatului. Momentan, mica mosie a verilor Becali nu valoreaza, potrivit primarului Ilie Todasca, mai mult de 30.000 de euro, insa lucrurile se vor schimba in curind, in contextul in care exista deja un proiect de realizare a unui cartier rezidential. Pina cind piata se va dezvolta in apropierea Timisoarei, verii Becali au ales sa dea pamintul in arenda. "Sint trei familii Becali care au primit teren in Sacalaz, conform legii 1/2000. Este vorba de 15 hectare, pentru care au primit si titluri de proprietate si pe care le-au dat in arenda la IAS. Au tot fost speculatii, insa zona nu este rezidentiala inca. Este undeva la extremitatea comunei, unde un hectar costa cam 2.000 de euro, dar lucram la un Plan urbanistic general", ne-a declarat primarul Ilie Todasca. Mai mult, Victor Becali nu pare inca interesat de potentialul terenului. "Este o mostenire de familie. De ea se ocupa mama mea", ne-a declarat impresarul.

Profit in crestere

Dupa modelul terenurilor din Pipera, a caror valoare initiala era derizorie pentru ca in prezent sa se vinda cu preturi exorbitante - de curind Gigi Becali a vindut un teren de cinci hectare pentru 16 milioane de euro -, profitul familiei Becali ar putea ajunge la suma de 15 milioane de euro, in conditiile in care se estimeaza ca, o data cu intrarea in Uniunea Europeana, un metru patrat de teren va depasi pretul de 100 de euro. In plus, suprafata va deveni o zona industriala prospera, care va atrage cu siguranta investitii straine, ceea ce va duce chiar la un profit mai mare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.