Chiar daca oficialii Fiorentinei au presarat putin suspans in afacerea "Lobont la Dinamo", goalkeeper-ul roman a fost prezentat, ieri, oficial, drept noua achizitie a liderului. Gruparea din Stefan cel Mare l-a transferat definitiv de la AC Fiorentina (pretul fiind de 750.000 de euro), Lobont semnind un contract pina in vara anului 2011. Salariul intrece orice venit din "Groapa": 350.000 de euro pe sezon.

Ieri, in jurul prinzului, la sosirea fotbalistului in tara, oficialii dinamovisti au vrut sa evite intilnirea acestuia cu presa. O masina apartinind agentului FIFA, Victor Becali l-a preluat pe Lobont chiar de pe pista Aeroportului "Henri Coanda". Portarul a avut parte de acelasi tratament si in momentul in care a fost transferat de Fiorentina. Sefii clubului italian l-au ascuns de ochii jurnalistilor, jucatorul fiind acoperit cu haina de directorul sportiv Pantaleo Corvino. "Vin la Dinamo cu sufletul deschis".

Astfel si-a anuntat Lobont repatrierea. "Ma bucur ca am luat decizia de a ma intoarce, iar eu am ales sa joc la o mare echipa, asa cum este Dinamo. Tinta mea este un parcurs cit mai lung in Liga Campionilor. Despre "nationala", am sa vorbesc dupa data de 7 februarie (n.n. - ziua meciului Italia - Romania), pina atunci nu am alte comentarii de facut. Vreau sa revin printre tricolori, dar depinde numai de bine", a mai declarat Lobont.

Pentru a suporta transferul fotbalistului, actionarii "SC FC Dinamo 1948 SA" vor subscrie la o noua majorare de capital. Banii vor fi folositi nu doar pentru achitarea celor 750.000 de euro catre AC Fiorentina, ci si pentru plata salariilor tuturor jucatorilor de la Dinamo in returul de campionat.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.