Comitetul Executiv al FRF a hotarat sa limiteze numarul de jucatori extracomunitari in Liga I
Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a inasprit regulile prinvind jucatorii extracomunitari in Liga I. Astfel, cluburile nu pot avea la o partida cinci jucatori inscrisi pe foia de arbitraj, dintre care doar trei pot evolua simultan pe teren. Cele mai afectate echipe de aceasta hotarare luata de Comitetul Executiv al FRF sunt CFR Cluj, cu sase jucatori extracomunitari in lot, si Universitatea Craiova si Politehnica Timisoara cu cate cinci.

In Liga II, noul regulament prevede trei jucatori extracomunitari pe foaia de arbitraj, dintre care doi pot juca simultan, iar in Liga III se accepta maximum doi jucatori dintre care numai unul poate juca. in schimb, intrarea tarii noastre in UE a dat unda libera "importului" de jucatori comunitari care nu au niciun fel de restrictii. Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a amintit ca in Liga I sunt legitimati 46 de jucatori extracomunitari si ca UEFA face recomandari pentru ca sa fie evitate problemele legate de un numar excesiv de jucatori straini: "Practic, o echipa din Liga I poate fi formata numai din jucatori straini. Totusi, forurile europene recomanda ca, dintr-un lot de 25 de jucatori, o treime sa fie straini, adica maximum opt", a declarat seful FRF, care a mai precizat ca noul regulament va suferi unele modificari in vara, in functie de cele observate in acest retur de campionat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.