Fiorentina si Dinamo au rezolvat ultimele probleme din contract, iar Bogdan Lobont va semna astazi pentru trei ani cu "alb-rosiii".

Cand totul parea rezolvat, duminica seara, administratorul delegat al gruparii "viola" a aruncat bomba: "Lobont ramane la noi", a declarat Mencucci pentru presa din Peninsula. Cea mai spinoasa problema a transferului portarului roman la Dinamo a fost dorinta Fiorentinei de a nu-l ceda definitiv. Italienii agreau un imprumut pana in vara, lucru de neacceptat pentru Dinamo. Pana la urma Cristi Borcea a apelat la ultimul si cel mai important atu: Giovani Becali.

Fostul impresar, caruia i s-a retras licenta dupa "cazul Bratu", l-a induplecat pe presedintele de la Firenze, Diego Della Valle, sa accepte propunerea dinamovistilor, 750.000 de euro pentru un transfer definitiv. "Lobont este la Dinamo. Va sosi maine(n.r. astazi). Administratorul-delegat al italienilor nu avea cum sa declare asa ceva pentru ca a fost mereu la negocieri cu mine si Bogdan. Poate e o inventie a presei din Italia", a afirmat procuratorul Victor Becali.

Lobby va intra direct in cantonamentul echipei lui Mircea Rednic, la Saftica.Contractul pe care Lobont l-a semnat cu Dinamo a fost facut dupa modelul occidental. Fotbalistul primeste un salariu de 150.000 de dolari, dar mai castiga inca 200.000 de euro din drepturi de publicitate. Este pentru prima oara in Liga I cand se parafeaza un alstfel de contract. Dinamo este avantajata astfel de faptul ca plateste un impozit mai mic, iar o parte din bani ii sunt returnati la sfarsit de an.

In cazul in care vor aparea litigii intre club si jucator, in privinta drepturilor de publicitate, acestea se vor judeca direct in instanta civila, aceasta parte a contractului nefiind inregistrata la Liga Profesionista de Fotbal.

Practic, Lobont va fi platit separat pentru actiunile publicitare ale clubului din Soseaua Stefan cel Mare.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.