Divergentele legate de palmaresul Politehnicii Timisoara a ajuns nu numai in atentia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ci si pe masa FIFA si UEFA. Forul fotbalistic international a fost sesizat zilele trecute de catre italianul Claudio Zambon, acesta fiind de parere ca presedintele Mircea Sandu are anumite interese ca palmaresul si emblemele "alb-violete" sa fie folosite de actualul club de pe malurile Begai condus de Marian Iancu. Astfel, pentru nesocotirea hotararilor luate de TAS, federatia noastra de specialitate risca o amenda de 1.000.000 de euro sau chiar ca echipele nationale ale Romaniei sa fie excluse din toate competitiile.

Scandalul pornit in jurul Politehnicii Timisoara, cu Marian Iancu si Claudio Zambon in roluri principale, se poate lasa cu sanctiuni nemaiintalnite in fotbalul romanesc. Nemultumit ca FRF nu recunoaste decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne si ca a trimis cazul spre rediscutare in cadrul comisiilor federale, italianul Claudio Zambon a facut o sesizare la FIFA, iar raspunsul il asteapta in maximum o saptamana. Organismul condus de Joseph Blatter, in colaborare cu cel al lui Lennart Johansson, ar putea lua in discutie chiar pedepsirea federatiei romane, ceea ce nu ii pica deloc bine lui Mircea Sandu inaintea participarii la alegerile pentru Comitetul Executiv al UEFA.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.