Romania a invins Georgia, la Constanta, in preliminariile Campionatului European, cu scorul de 30-24. Tricolorii sint calificati in play-off, de unde ar putea ajunge la turneul fina. Meciurile cu Letonia vor decide cistigatoarea grupei.

Tricolorii au cistigat, ieri, la Constanta, cu 30-24, cel de-al doilea meci cu Georgia si sint calificati in barajul care i-ar putea trimite, dupa mai bine de un deceniu, la Campionatul European, care va avea loc in Norvegia, anul viitor. Invingatori si la Tbilisi cu 34-24, baietii lui Lucian RNationala Romaniei nu a fortat mai mult decit trebuia pentru a-si asigura victoria, in conditiile in care adversarii au adus prea putin cu o echipa de handbal. Nu este mai putin adevarat faptul ca nici tricolorii nu au evoluat stralucit, astfel ca intilnirea a fost presarata de multe greseli, de ambele parti, multe dintre ele neavind ce cauta la un meci international.

Nu trebuie uitata nici oboseala celor doua formatii, nici una dintre ele neavind timpul fizic necesar pentru refacere, dupa confruntarea directa de vineri, de la Tbilisi. In aceste condit ii, meciul a reprezentat mai degraba o inclestare surda intre doua trupe de valori total diferite. Oaspetii au incercat sa-si vinda cit mai scump pielea, dar nu au avut mijloacele necesare pentru a opune rezistenta, in adevaratul sens al cuvintului.

Pina la urma, partida a fost una lipsita de spectaculozitate, dar ceea ce conteaza este ca Romania a avut cistig de cauza, asa cum era de asteptat, trecindu-si alte doua puncte in dreptul liniei de clasament. Pentru baietii nostri urmeaza meciurile cu Letonia, care vor stabili ocupanta primului loc in grupa a treia preliminara. Tricolorii vor evolua in deplasare miercuri, pentru ca returul sa se dispute duminica, la Constanta.

14 ore pentru pregatire

Adversare ieri, nationalele Romaniei si Georgiei au acuzat din plin oboseala. Cele doua echipe se intilnisera in prealabil vineri, la Tbilisi, dupa care au pornit intr-o cursa contracronometru la Constanta. Tricolorii au ajuns in orasul de pe malul marii simbata, in jurul orei 21:00, asa ca au avut doar 14 ore de odihna pina la primul fluier al arbitrilor.

Vor pe primul loc

Romania are ca obiectiv cistigarea grupei a treia preliminare, din care mai fac parte Letonia, Bulgaria si Georgia. Miza este una mare: echipa care va termina pe locul intii are sanse foarte mari sa evite adversari dificili in baraj. De altfel, EHF a stabilit, pe criteriul valorii, ca Ungaria, Islanda, Slovenia, Cehia, Polonia si Ucraina sint calificate direct in play-off. Conform regulamentului forului european, cinci dintre cele sase echipe enumerate vor juca impotriva formatiilor care se vor clasa pe pozitia a doua in grupe, iar una singura va ramine sa dea piept cu una dintre cistigatoarele seriilor.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.