Domnule presedinte, plecati de la federatie daca sinteti ales la UEFA?

Nici vorba. Intrarea cuiva in comitet inseamna ca reprezinti UEFA, nu te muti acolo. Voi fi plecat din tara doar la congrese, intruniri ale comitetului sau actiuni in strainatate, acolo unde forul european are actiuni sau urmareste desfasurarea unor programe in derulare, spre exemplu. In rest, stau la Bucuresti.

Daca ratati alegerile UEFA din ianuarie, va ginditi sa renuntati si la FRF?

Nu, de ce?

Nu v-ati saturat? UEFA e o miza mai mare si, daca nu sinteti ales, poate nu mai vreti sa va intoarceti la aceleasi probleme ca si pina acum.

Domnule, sa fie clar: stau atit timp cit lumea ma vrea. Nu mai fac eu greseala sa spun ca ma gindesc sa ma retrag sau alte lucruri interpretabile.
Credeti sincer ca aveti sanse sa ajungeti in cel mai influent organism din fotbalul european?

Sint convins ca am sanse enorme.

"Generatia asta n-a avut performante"

Ar fi dezastru daca am rata si calificarea la CE 2008?

Da. E chiar ultima sansa pentru generatia lui Chivu si Mutu, care inca n-a facut nimic pina acum. Pentru ca performanta nu inseamna citeva meciuri bune, ci calificari la turneele finale, unde sa avansezi cit mai mult. In plus, si cei care vin din urma ar pierde enorm.
Avem sanse la locul doi?

Cum la locul doi? Si prima pozitie este accesibila.

Ce jucator de la nationala va place?

Mi-e greu sa spun, pentru ca nu se fac asemenea categorisiri. Nu pot insa sa nu remarc saltul lui Marica, revenirea lui Mutu, ascensiunea lui Coman. Pe Marica l-am remarcat de mult, cind juca impreuna cu Mitea in nationala de tineret. Dupa un meci in Ucraina, am vorbit cu cineva de la o televiziune si i-am facut cadou trei casete: Camataru, Dumitrache si Raducioiu. I le-am dat si i-am spus ca poate sa ajunga mai mare decit toti.

Ar darima toate stadioanele

Care e solutia dumneavoastra pentru modernizarea infrastructurii la nivelul Ligii I?

Sincer, as pune bomba la toate stadioanele. In afara de "Steaua", nici unul nu este la nivel european. Vedeti dumneavoastra, majoritatea covirsitoare a arenelor din orasele importante sint in centru sau in alte zone rezidentiale. Vinde, domnule, stadionul si hectarele din jur si cumpara la marginea orasului la un pret foarte mic. Din diferenta faci bani si pentru un stadion ca lumea, si iti mai si ramin sume mari. Va dau exemplu Dinamo: in zona, metrul patrat a sarit binisor de 1.000 de euro, iar ei au acolo mai bine de trei hectare. Nu gasesti teren in Pantelimon cu 70-100 de euro pe metru patrat pentru un nou stadion? La fel si Giulestiul, sau cel de la Iasi, Cluj si mai stiu eu de pe unde.