Romania a iernat pe prima pozitie in clasamentul coeficientilor UEFA din acest sezon competitional, provocind aglomeratie, cel putin verbala, pentru primele locuri ale campionatului intern, care asigura sejururi pe tablourile principale ale cupelor europene.

"Venim in picaj!"

Pina la reluarea intrecerii cu Spania, Italia sau cu Anglia de pe pozitiile UE, Liga lui Mitica i-a indeplinit prorocirea "Oracolului din Balcesti". Conform clasamentului celor mai bune campionate din lume in anul 2006, realizat de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS), Liga I, cu 673 de puncte, se afla pe pozitia a zecea. "Datorita faptului ca n-au fost vinduti multi jucatori, valoarea fotbalului nostru a crescut. Daca n-ar mai pleca jucatorii pe bani multi in strainatate, noi am avea un campionat la nivelul Frantei, Angliei sau al Italiei. Va spun eu, ajungem in primele zece campionate ale lumii intr-un singur an daca nu ne pleaca nici un jucator din tara", declarase Dragomir in urma cu un an.

Acum, presedintele LPF nu-si mai incapea in costum de fericire: "Bai frate, ce stire e asta! Da-o si la televiziuni! Sa vedem ce domeniu de activitate din aceasta tara mai este pe locul 10 in lume. S-a adeverit inca o data ca sint Oracolul de la Balcesti. S-a intimplat asa cum am zis anul trecut. Am spus ca, daca nu se mai vind jucatori, vom creste pina pe locul 10 in lume. Dar, daca ne pleaca zece fotbalisti de valoare, venim in picaj".