Calificarile primului turneu de Grand Slam din acest sezon, Australian Open, debuteaza cu o veste-soc pentru iubitorii tenisului din Romania: Adrian Voinea revine in competitii!

Ajuns acum la varsta de 32 de ani, fostul lider al echipei de Cupa Davis a Romaniei nu a mai disputat nici un meci oficial de trei ani si jumatate. Mai precis de la data de 28 iulie 2003, cand a fost invins cu 6-2, 6-4 de francezul Oliver Mutis, in primul tur al turneului de la Spot, competitie dotata cu premii in valoare totala de 475.000 de dolari.

De atunci, "Voinicul", care are in palmares un titlu, castigat la Bournemouth, in 1999, nu a mai "batut mingea" decat, eventual, pentru placerea personala. Asa cum era normal, a disparut si din clasamentele ATP.

Conform ultimei ierarhii, publicata luni, in primele 1.541 de locuri figureaza 50 de jucatori romani, altii decat Voinea. Acceptat pe tabloul calificarilor probabil printr-un wild-card, Voinea, care a debutat in circuitul profesionist in 1993 - cand inca era indecis daca sa reprezinte tara de origine (Romania) sau pe cea de adoptie (Italia) - il va intalni in primul tur pe sarbul Boris Pashanski. Tot in calificari mai joaca alti 5 romani: Andrei Pavel (aflat, dupa 10 ani, intr-o asemenea ipostaza), Dacian Craciun, Victor Crivoi, Victor Ionita si Adrian Ungur. La feminin, in calificari vor lupta Monica Niculescu, Simona Matei si Anda Perianu.

Pe tabloul principal au fost direct acceptati Victor Hanescu si Edina Gallovits.

Romanii din calificarile Australian Open

Masculin

Victor Ionita - Scott Oudsema (SUA)
Andrei Pavel - Viktor Troicki (Serbia)
Adrian Ungur - Kenneth Carlsen (Danemarca)
Adrian Voinea - Boris Pashanski (Serbia)
Victor Crivoi - Lukasz Kubot (Polonia)
Dacian Craciun - Brian Wilson (SUA)

Feminin

Monica Niculescu - Carly Gullickson (SUA)
Anda Perianu - Stephanie Dubois (Canada)
Sorina Matei - Marina Erakovici (N. Zeelanda)


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.