Dupa ce simbata ii administrase un sec 3-1 in Cupa Angliei, Arsenal a zdrobit din nou pe Liverpool, chiar pe Anfield Road, cu un halucinant 6-3, in Cupa Ligii. Umilinta este cu atit mai mare cu cit media de virsta a echipei lui Wenger abia depaseste 20 de ani. Supranumit Bestia, brazilianul Baptista a dictat ritmul, inscriind patru goluri

Fotbalul s-a nascut in Anglia si acolo continua sa traiasca in forma lui cea mai pura. O confruntare spectaculoasa, in care pasiunea si fair-play-ul nu se exclud reciproc, unde spectatorii sint cel putin la fel de importanti ca actorii. Dupa o astfel de partida, cuvintele ramin mute si inexpresive. Echipa cu cel mai frumos joc din Insula a mers sa dea recital in fata celui mai frumos public. A fost un regal, la inaltimea unei reprezentat ii de Verdi, la Scala din Milano.

O intilnire care va ramine istorie. Dupa zece partide consecutive pe teren propriu in care nu primise gol, Liverpool a incasat, in doua partide cu Arsenal, nu mai putin de noua. Celor trei goluri primite simbata, in Cupa Angliei, li s-au adaugat sase marti seara. O umilinta pe care cormoranii nu o mai traisera din 1930, cind Sunderland cistiga pe Anfield, cu 6-0. Wenger a renuntat la noua jucatori din echipa care se impunea in Cupa Angliei, odihnind piesele grele, precum Henry, Van Persie, Hleb sau Gilberto Silva, pentru a face loc unor jucatori de 17-18 ani.

Aliadirere a demonstrat ca nu este doar conationalul lui Henry si ii seamana si la viteza, Armand Traore poate fi cel putin la fel de bun ca Djimi Traore, fundasul stinga cu care Liverpool cistiga Liga Campionilor, in urma cu doi ani, Alexandre Song nu este doar nepotul lui Rigobert Song, asa cum Denilson are puterea de a se ridica la nivelul tizului sau, campion mondial in 2002. Iar Baptista a redevenit Bestia, atacantul care inscria 50 de goluri pentru Sevilla in doua sezoane, reusind sa marcheze de patru ori pe Anfield.

Putea fi o chinta, daca brazilianul nu rata o lovitura de pedeapsa. De cealalta parte, au fost Gerrard si publicul. Capitanul cormoranilor s-a batut pina la ultimul fluier, a marcat un gol caracteristic, voleu din afara careului, si a fost la un pas sa rastoarne, inca o data, meciul. Iar publicul de pe Anfield si-a inghitit nodurile cu demnitate si a ridicat, din nou, spre cer un Never Walk Alone.

Dudek, recidivist

Chiar daca nu are postul asigurat, portarul polonez a fost convins sa ramina pe Anfield, dupa ce Rafa Benitez i-a promis ca va juca in partidele de Cupa Angliei si Cupa Ligii. Spaniolul si-a tinut promisiunea si l-a introdus pe Dudek si in meciul de marti, chiar daca i se puteau imputa golurile lui Rosicky, de simbata. Eroul de la Istanbul a fost din nou foarte slab, insa, la fel ca in partida cu Milan, a reusit sa pareze o lovitura de pedeapsa.

SCUZE. Benitez si-a cerut iertare

Managerul spaniol si-a prezentat scuzele publicului de pe Anfield pentru umilinta suferita de echipa lui. "Este o noapte grea pentru noi toti si nu putem decit sa ne cerem scuze. Nu este momentul sa cautam vinovati. Cistigam impreuna, pierdem impreuna. Trebuie sa uitam cit mai repede aceasta noapte si sa ne concentram asupra meciurilor care urmeaza", a declarat Rafa Benitez.

Pierderi grele

Nu doar rezultatul in sine a umbrit seara lui Rafa Benitez, spaniolul pierzind si doi juca tori extrem de importanti in angrenajul cormoranilor. Mark Gonzales, in prima repriza, si inlocuitorul acestuia, Luis Garcia, in a doua, au parasit terenul cu fracturi. Cei doi se alatura australianului Harry Kewell si olandezului Bolo Zenden, facind ca Liverpool sa ramina astfel descoperita pe extrema stinga.

Eroul Baptista

De la Southampton, din 1960, Arsenal este prima echipa care reuseste sa invinga pe Liverpool, de doua ori in acelasi sezon, pe Anfield, tunarii avind chiar posibilitatea sa realizeze tripla, in martie cele doua echipe urmind sa se intilneasca din nou in fief-ul cormoranilor pentru meciul din campionat. Arsenal este insa singura echipa care a reusit sa o elimine pe Liverpool din ambele cupe, in acelasi sezon. De asemenea, Baptista devine al doilea jucator care inscrie patru goluri pe Anfield, cela lalt fiind Dennis Westcott, care a reusit aceasta performanta in 1954, cind Wolverhampton a cistigat cu 5-1.

LIVERPOOL

CELE MAI GRELE INFRINGERI
1954 Birmingham - Liverpool 9-1
1935 Huddersfiel - Liverpool 8-0
1935 Arsenal - Liverpool 8-1
1914 Aston Villa - Liverpool 6-3
1915 Liverpool - Aston Villa 2-6
1929 Liverpool - Manchester City 1-6
1930 Liverpool - Sunderland 0-6

ULTIMELE ZECE MECIURI CU ARSENAL

06.01.2007 - C. Angliei -Liverpool - Arsenal 1-3
12.11.2006 - Premier -Arsenal - Liverpool 3-0
12.03.2006 - Premier -Arsenal - Liverpool 2-1
14.02.2006 - Premier -Liverpool - Arsenal 1-0
08.05.2005 - Premier -Arsenal - Liverpool 3-1
28.11.2004 - Premier -Liverpool - Arsenal 2-1
09.04.2004 - Premier -Arsenal - Liverpool 4-2
04.10.2003 - Premier -Liverpool - Arsenal 1-2
29.01.2003 - Premier Liverpool - Arsenal 2-2
29.12.2002 - Premier Arsenal - Liverpool 1-1

LIVERPOOL - ARSENAL 3-6

LIVERPOOL: Dudek - Peltier, Paletta, Hyypia, Warnock (Xabi Alonso 58) - Fabio Aurelio, Guthrie, Gerrard, Mark Gonzales (Luis Garcia 11, Carragher 75) - Fowler,Bellamy
Antrenor: Rafa Benitez
ARSENAL: Almunia - Hoyte, Djourou, Kolo Toure, Armand Traore (Connoly 88) - Walcott (Diaby 74), Fabregas, Song, Denilson - Aliadiere, Baptista.
Antrenor: Arsene Wenger

Au marcat: Fowler 33, Gerrard 68, Hyypia 80 / Aliadiere 27, Baptista 40, 45+2, 60, 84, Song 45
Arbitru: Martin Atkinson
Stadion: Anfield Road


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.