Secretomania din jurul echipei campioane continua si in ceea ce-l priveste pe Andrey. Portarul brazilian s-a accidentat la primul sau antrenament sub comanda lui Olaroiu si a mers la Bologna. El a fost consultat in orasul in care se mai afla la tratament Mihaita Nesu si Daniel Oprita. Noua achizitie a iesit din clinica impreuna cu Mihai Stoica, fara a da declaratii.

Desi, initial, oficialii Stelei anuntasera ca examenul va avea loc la clinica Isokinetik, in cele din urma portarul nu a mai ajuns la clinica doctorului Nanni. El a fost consultat la Institutul Ortopedic Rizoli din Bologna, acolo unde a ajuns pe la ora 17:00, impreuna cu impresarul sau. De la Coverciano a ajuns, doar putin mai tirziu, si managerul general al ros-albastrilor, Mihai Stoica, impreuna cu translatorul.

Dupa mai bine de doua ore de investigatii, brazilianul Andrey a iesit pe poarta spitalului impreuna cu Mihai Stoica, acesta din urma refuzind sa-i lase pe ziaristii prezenti la fata locului sa afle ceva de la portar despre afectiunea de care sufera. Dupa ce declarase, in ziua in care Andrey cadea secerat pe gazonul terenului sase, ca miercuri (n.r. - ieri) se va afla ce fel de accidentare la genunchi are brazilianul, Mihai Stoica si-a schimbat planurile, dind friu liber speculatiilor care s-ar putea face.

Surse autorizate insa sustin ca Andrey are, pe linga o afectiune a meniscului, si o intindere a ligamentelor genunchiului sting. Numai ca Institutul Ortopedic Rizoli este unul recunoscut pentru seriozitatea sa, si pentru faptul ca, odata ajuns aici, este iminenta operatia. Astfel, Steaua se vede descoperita pentru postul de portar cu doar ceva mai mult de o luna inainte de partida cu Sevilla, prima din acest sezon competitional pentru echipa campioana.

Cum oricum antrenorul Cosmin Olaroiu isi manifestase intentia de a mai avea un portar valoros la echipa, Steaua va reincepe contactele cu Martin Tudor.

Credinta l-a salvat

Andrey si Gigi au un lucru in comun: legatura cu Divinitatea Inca din momentul cind a dezvaluit numele portarului brazilian pe care l-a acontat, Mihai Stoica a tinut sa precizeze ca Andrey nu va semna un contract, decit dupa ce va efectua vizita medicala. Conform spuselor acestuia, goalkeeper-ul a trecut cu bine testele fizice, el prezentindu-se, in aceeasi zi, la antrenamentele echipei. Cu toate acestea, Andrey nu apucase inca sa semneze contractul de joc, astfel incit, stelistii puteau sa renunte la achizitionarea sa.

Cel care a decis ca angajamentul sa se realizeze, in ciuda accidentarii fotbalistului, a fost patronul Gigi Becali, care a pus decizia pe seama seriozitatii si credintei lui Andrey. Faptul ca brazilianul este un om cu frica lui Dumnezeu o dovedesc declaratiile sale din presa braziliana: "Sint foarte linistit. Ei (n. r. - Steaua) spun ca isi vor onora promisiunile si, din cite am putut vedea, sint persoane de caracter, dar si Dumnezeu ma ajuta. Am credinta ca voi depasi aceasta situatie din nou, ca in urma cu trei ani, asa cum Dumnezeu m-a ajutat".

El spune ca daca i s-ar fi intimplat asa ceva in Brazilia, clubul respectiv ar fi renuntat la el. "Gindul meu este sa ma recuperez bine, indiferent ca este vorba de o luna sau sase. Mai intii voi incerca sa fac totul cit mai bine pentru Dumnezeu, si apoi pentru aceste persoane care au avut o atitudine surprinzatoare pentru mine", a declarat brazilianul Andrey.

Un nou consult

Andrey a efectuat astazi un control medical, la Institutul Ortopedic Rizoli, care nu a fost, insa, relevant pentru a se da un verdict clar in cazul brazilianul. El va mai fi consultat inca o data, astazi, la clinica Isokinetic, de ortopedul Gianni Nanni, pentru un verdict definitiv.

Cu gindul la titlu

In ciuda declaratiilor oficialilor stelisti, care au anuntat ca obiectivul echipei ramine clasarea pentru un loc de Liga Campionilor, jucatorii ros-albastri ramin optimisti in privinta sanselor la titlu. "In ciuda diferentei foarte mari dintre noi si Dinamo, noi trebuie sa ne luptam pentru fiecare punct si sa speram ca ii vom depasi. Va fi extrem de greu, dar nu imposibil", a declarat, la primul antrenament din Italia, fundasul Dorin Goian.

Stau bine la fizic

La testele de ieri de la Coverciano, unele menite sa arate in ce parametri fizici se incadreaza jucatorii, Cosmin Olaroiu a avut o surpriza pentru ca toti fotbalistii ros-albastri s-au prezentat foarte bine. "Ca de obicei, in frunte au fost Stancu si Nicolita, urmati indeaproape de Dica si Thereau. Am fost multumit de cum s-au prezentat baietii", a declarat, pentru TVR1, antrenorul Cosmin Olaroiu.

Nesu a reluat alergarile

Fundasul stelist a inceput ultima etapa a recuperarii sale, dupa accidentarea suferita la genunchiul piciorului drept. Mihai Nesu poate efectua alergari usoare, pe terenul sintetic din incinta clinicii Isokinetic, din Bologna. Acest teren este unul special, cu iarba mai inalta decit cea obisnuita pentru terenul de joc, menit sa amortizeze impactul creat asupra genunchiului, in timpul alergarii. Se spera ca fotbalistul sa fie apt de joc pentru partida retur, din Cupa UEFA, contra spaniolilor de la FC Sevilla.

Carlos vine azi

Carlos Fernandes, care se afla inca sub contract cu Steaua, va sosi azi in Romania, pentru a-si rezilia intelegerea. "Trebuie sa ma duc la Bucuresti pentru a termina cu aceasta poveste. Din punct de vedere verbal, acordul a fost incheiat de mult", a spus Carlos pentru agentia portugheza Sportugal. Portarul spera ca oficialii Stelei isi vor respecta promisiunile si vor incheia conturile pe cale amiabila. Intrebat despre planurile sale de viitor, Carlos a spus: "Planurile mele de acum sint sa incep sa ma antrenez. Sper sa ajung la un club cit mai repede posibil. Este logic ca mi-ar placea sa ramin in Portugalia".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.