In conditiile in care brazilianul Andrey are o recidiva la genunchiul lovit si acum trei ani, accidentare care l-a tinut atunci pe tusa doua sezoane intregi, oficialii Stelei se reorienteaza pentru a-si acoperi postul ramas cu un singur jucator care poate face fata, Cornel Cernea. Portarul celor de la CFR Cluj este din nou in pole-position pentru revenirea in Ghencea.

Sosit pentru a acoperi golul de bun simt si de valoare lasat de Carlos in urma plecarii, Andrey poate fi considerat unul dintre cei mai ghinionis ti fotbalisti din industria asta. S-a accidentat, dupa mai putin de zece minute, la meniscul piciorului sting, se pare, si a plecat ieri cu aeronava care-i duce pe jucatori la Coverciano, el urmind sa se opreasca la clinica Isokinetic, in Bologna, unde-si va intilni si cei doi colegi ramasi necunoscuti, Nesu si Oprita.

Ca urmare a acestui fapt, Steaua s-a orientat deja spre un alt portar, care sa poata lua loc pe banca la ora partidei cu Sevilla, pentru ca Cezar Lungu, pustiul de 18 ani, nu ar fi o solutie. Daca meniscul ar fi cel afectat, Andrey va lua o pauza de o luna, asta insemnind ca va avea doar citeva antrenamente in picioare la ora partidei cu detinatoarea Cupei UEFA. Mai mult, daca se va impune schimbarea meniscului, si nu doar operarea lui, brazilianul va absenta mult mai mult de pe terenul de joc.

Asa ca revine in actualitate pista Martin Tudor, cel care acum se afla si el la clinica Isokinetic, pentru a face citeva controale amanun- tite la umeri, zona slaba a sa. Se pare ca el este acolo pentru ca Gigi Becali si Mihai Stoica sa fie convinsi ca nu va avea probleme in cazul in care ei l-ar cumpara de la CFR Cluj. Odata investigatiile terminate si iesite in regula, ros-albastrii vor inainta o oferta pentru Martin Tudor.

Acesta a intrat in dizgrat ia oficialilor clujeni odata cu suspiciunea ce a planat asupra sa, la partida dintre CFR Cluj si Rapid, de anul trecut, cind Mihai Stoica a declarat ca un jucator clujean i-a transmis ca meciul ar fi unul trucat.

MIHAI STOICA (manager general Steaua):" Vom vorbi despre un alt portar abia dupa ce il vom consulta pe doctorul Nanni. Daca va fi vorba de o perioada mai lunga de absenta a lui Andrey, vom cauta un alt portar. Daca as fi facut un contract cu un jucator accidentat, fara ca acesta sa fi efectuat vizita medicala, am fi platit inainte, iar fotbalistul n-ar fi evoluat, plecam singur, era o greseala impardonabila. Eu, insa, am lucrat profesionist"

Au mincat impreuna

Pentru a-i mai alina din tristete lui Andrey, Mihai Stoica si Cosmin Olaroiu au luat masa cu acesta si cu impresarul sau. Acest lucru s-a intimplat luni seara, la restaurantul "Trattoria", din cadrul hotelului Phoenicia, acolo unde citiva suporteri au luat autografe de la portarul brazilian. Managerul general, Mihai Stoica, a dezvaluit ca Andrey a fost atit de suparat dupa accidentare, incit a plins ore in sir. Apoi, vazind ca patronul a declarat ca va semna oricum contractul, indiferent de gravitatea leziunii, el a inceput sa plinga si de bucurie. Asta, mai ales, si deoarece colegii s-au interesat de starea sa imediat dupa antrenament.

Outsideri cu Sevilla

Managerul general al ros-albastrilor recunoaste ca FC Sevilla este favorita, nu doar in dubla cu Steaua, ci si la cistigarea trofeului, dar spune ca gruparea din Ghencea este capabila de surprize. "Desi Sevilla este favorita certa la cistigarea Cupei UEFA, eu spun ca avem sanse mari, in primul rind, pentru ca nu avem presiune, sintem outsideri. Cind am fost outsideri, de fiecare data am facut surprize incredibile, de ce nu s-ar intimpla si acum? Am eliminat Valencia, Betis... Pe cind, atunci cind am fost favoriti, adica cu Rosenborg, am pierdut calificarea", a declarat Stoica.

ITALIA. Regim cazon pentru presa

Regulile celor de la baza din Coverciano, orasul spre care Steaua a plecat ieri, sint foarte stricte. Astfel, prezenta presei este interzisa pe terenurile de antrenament, presa din Romania putind fi prezenta doar la meciurile amicale pe care ros-albastri le vor sustine acolo, precum si la conferintele de presa care vor fi organizate de oficiali si la care vor participa doi jucatori din lotul echipei campioane.

VIITOR. Doi juniori in pregatire

Lotului de jucatori care va face deplasarea in Italia i se vor alatura si doi juniori din curtea Stelei. Este vorba despre doi jucatori de 17 ani, un fundas central, Jean Prunescu, si un atacant, Vlad Rusu. Despre acestia, Mihai Stoica a spus: "Ei sint virfurile generatiei 1989". Acestora li se adauga si portarul Cezar Lungu, de doar 18 ani, care se afla de mai mult timp in lotul campioanei.

PISTA. Camus, din vara

Mijlocasul francez al lui Charleroi, Fabien Camus, se afla inca in vederile conducerii din Ghencea, dar este imposibila aducerea sa in pauza de iarna. "O venire acum a lui Camus iese din discutie. Ar fi posibil sa vina la sfirsitul acestui sezon, acum nu poate pleca, sub nici o forma, de la Charleroi", a spus managerul stelist, Mihai Stoica.

LOT STEAUA

PORTARI:Cornel Cernea, Cezar Lungu
FUNDASI:Stelian Stancu, Klemi Saban, Dorin Goian, Eugen Baciu, Sorin Ghionea, Petre Marin, Jean Prunescu (junior)
MIJLOCASI:Banel Nicolita, Marius Croitoru, Sorin Paraschiv, Mirel Radoi, Ovidiu Petre, Gabriel Bostina, Vasilica Cristocea, Gigel Coman, Razvan Ochirosii
ATACANtI: Victoras Iacob, Valentin Badea, Nicolae Dica, Cyril Thereau, Vlad Rusu (junior)


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.