Cotidianul spaniol As a realizat, sub titlul "Cele patru pacate ale lui Claudio Ranieri", un top al greselilor comise de antrenorul italian in cel de-al doilea mandat al sau la conducerea tehnica a Valenciei, inceput in iunie 2004.

Primul "pacat" comis de Ranieri in opinia celor de la As a fost acela de a nu conduce echipa catre obtinerea unor rezultate pozitive in nici una dintre competitiile in care era angrenata. "Valencia a fost eliminata inca din primul tur al Cupei Spaniei de formatia Lleida, eliminata din Liga Campionilor dupa faza grupelor, iar ultimul esec a fost cel inregistrat in Cupa UEFA. In plus, in clasamentul Primerei Division este in afara locurilor ce i-ar asigura o calificare in Liga Campionilor".

Potrivit jurnalului spaniol, cea de-a doua greseala comisa de Ranieri a fost aceea de a nu fi constant din punct de vedere tactic. "In cele 34 de partide, Ranieri nu a aliniat de doua ori aceiasi jucatori. In plus, fotbalistii nici nu mai stiau ce trebuie sa joace. In fiecare meci tactica era diferita. Valencia avea cand o aparare formata din patru oameni, cand din cinci. Juca ba cu doi atacanti, ba cu un romb ofensiv. Cand pe benzi, cand nu. Toate acestea au insemnat un haos total".

O a treia greseala comisa de Ranieri a fost aducerea prea multor jucatori italieni la Valencia, pe care i-a titularizat in detrimentul celor care in anii trecuti evoluasera la nivel inalt. "Au venit Corradi, Fiore, Di Vaio, Moretti si Caneira. Ceea ce este incredibil e ca primul a jucat in actualul sezon mai multe minute decat golgheterul Valenciei in campionatul trecut, Mista".

Ultimul din topul "pacatelor" este acela de a nu le fi oferit suporterilor si altceva decat un discurs despre "munca, lupta si efort". "Discursul sau repetitiv despre munca, lupta si efort a inceput sa fie foarte repede dezaprobat de oamenii din tribune. De aceasta data, caracterul vesel si extrovertit nu a incantat si nici nu a calmat un public obisnuit cu succesul si care nu se multumeste doar cu vorbe goale".

Consiliul de Administratie al clubului Valencia l-a demis pe Claudio Ranieri din functiile de antrenor principal si de manager general. In situatia in care conducerea clubului nu va ajunge la un acord cu antrenorul in privinta finalizarii contractului dintre cele doua parti, atunci responsabilii spanioli vor fi nevoiti sa-i plateasca italianului 11 milioane de euro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.