Desi s-au vehiculat numele multor cluburi care-l doresc pe Nicolae Dica, Lille, Lens, Aston Villa, Portsmouth, Palermo, Celtic, Fiorentina sau Werder Bremen, se pare ca echipa care este cel mai aproape de achizitionarea atacantului este fosta adversara a Stelei din Cupa UEFA, Middlesbrough. Stelistul ar putea evolua din nou pe stadionul lui Boro, acolo unde a cunoscut drama eliminarii.

Surse din interiorul clubului ros-albastru sustin ca gruparea care se afla in tratative avansate cu Steaua pentru obtinerea transferului lui Dica este trupa antrenata de Gareth Southgate, Middlesbrough. Aflata pe locul 15 in Premier League, Boro este in cautarea unui jucator care sa poata face legatura intre mijlocul terenului si atac, dar care poate evolua si in avanposturi, pentru ca si Fabio Rochemback, creierul de la mijlocul terenului, si Maccarone, cel care a semnat eliminarea Stelei din sferturile Cupei UEFA, sint tentati de revenirea la Sporting Lisabona, respectiv un transfer in Italia.

Atacantii lui Boro nu dau satisfactie, dintre ei doar Yakubu inscriind noua goluri in Premier League, asta in timp ce Viduka, Malcom Christie sau Janson Euell sint departe de o forma care sa-i faca sa poata ajuta echipa cu goluri. Gareth Southgate si-a manifestat recent intentia de a mai cumpara jucatori in aceasta pauza competit ionala, pentru ca echipa sa scape cit mai repede de grijile retrogradarii, iar patronii echipei sint gata sa-i faca pe plac fostului international englez.

Negocierile dintre Steaua si gruparea de pe Riverside sint in toi, suma pentru care Dica ar pleca situindu-se in jurul a cinci milioane de euro, in timp ce juca torul ar primi un salariu cifrat la 800.000 de euro. Banii obtinut i pe atacantul roman ar putea fi investiti in jucatori din strainatate, poate pentru al doilea brazilian, managerul Mihai Stoica manifestindu-si dorinta de a mai achizitiona fotbalisti dupa cantonamentul din Cipru al Stelei. Asta in timp ce antrenorul Cosmin Olaroiu a declarat, zilele trecute, ca se mai simte nevoia unor jucatori pe unele posturi deficitare inca.

Cu ajutorul lui Rosenthal

Tranzactia dintre Steaua si Middlesbrough s-ar putea face prin impresarul israelian Ronnie Rosenthal, fosta glorie a celor de la Liverpool. Se pare ca imediat dupa partida de pe Riverside, englezii s-au aratat interesati de evolutiile lui Dica, continuind sa-l monitorizeze pe intreg parcursul restului de sezon. Convinsi, l-au rugat pe Rosenthal sa ia legatura cu trupa din Ghencea, si au inaintat o oferta pentru roman.

Carlos, liber de contract

Prezent pe aeroportul Henri Coanda, acolo unde-l astepta pe brazilianul Andrey, Mihai Stoica a declarat: "In privinta lui Carlos, am cazut de acord si vom rezilia amiabil contractul. Saptamina viitoare va deveni jucator liber si va putea semna cu orice club din lume, fara ca Steaua sa incaseze vreun ban. Imi pare rau ca s-a ajuns aici, ramin la parerea ca este un portar extrem de talentat, dar au fost probleme pe care le stiti".

Alte transferuri

Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a afirmat ca Steaua nu se va opri aici cu achizitiile, pe linga Croitoru si Andrey urmind sa mai vina si alti jucatori la gruparea ros-albastra. "Astept si eu ca Andrey sa ramina cit mai mult la noi si sa nu fie singurul brazilian de la Steaua. Oricum, noi vom mai cumpara jucatori, dar asta se va intimpla dupa cantonamentul din Cipru", a declarat Mihai Stoica.

Para si-a botezat copilul

Dupa ce George Ogararu, fostul fundas al Stelei, si-a botezat fetita, Natalia-Maria, a venit rindul unui alt component al trupei lui Cosmin Olaroiu sa-si boteze copilul. Sorin Paraschiv, impreuna cu sotia sa, Ioana, si-a botezat aseara baietelul, David Ioan, nascut pe 28 septembrie. Evenimentul a fost gazduit de restaurantul "Haiduc" , printre invitati numarindu-se antrenorul Cosmin Olaroiu, Florin Lovin, Mirel Radoi, Vali Badea sau Banel Nicolita. Unul dintre invitati, Florin Lovin, se va casatori pe 13 ianuarie, el trebuind sa absenteze citeva zile din cantonamentul din Italia, in care se va pleca pe 9 ianuarie.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.