Tehnicianul roman spune ca nu mai este motivat de performante si ca s-ar intoarce in fotbalul arab doar daca va primi un salariu cu multe zerouri in coada

"Printul" din Banie a incheiat ultima aventura in fotbalul arab in noiembrie anul trecut la echipa din Emirate, Al Shabab. Acum asteapta noi oferte pentru a se intoarce intr-o tara pe care o considera cea mai frumoasa din lume. Dupa 11 trofee castigate in tot atatia ani, Ilie Balaci vorbeste despre fotbalul care atrage din ce in ce mai multe vedete din Europa.

- Domnule Balaci, pe cand urmatoarea experienta in fotbalul arab?

- Deocamdata sunt acasa, in Bucuresti. Astept sa vad ce oferte primesc. Acolo, daca vreun seic vrea pe cineva, il ia de pe o zi pe alta. Vreau sa vad intai cati bani mi se propun. Daca sunt multumit, este bine, daca nu, mai stau acasa. Nu mai urmaresc rezultate. Acum ma orientez doar spre bani. Daca se intampla sa castig si campionatul - foarte bine, imi creste cota si castig mai mult dupa aceea.

- Fotbalul romanesc nu va tenteaza?

- Nu, prefer sa merg in Golf. Acolo sunt si conditii excelente si pot castiga intr-un an cat ia un antrenor roman in 20 de ani. Mie, sincer, imi pare rau ca nu stiam la inceputul anilor '90 de lumea araba. M-as fi dus acolo si as mai fi jucat cativa ani. Le-as fi luat banii imediat.

- Se spune despre acea zona a lumii ca este foarte frumoasa, dar si plina de restrictii. Dumneavoastra cum ati caracteriza-o?

- Este o tara foarte democrata. Lumea spune vrute si nevrute, pentru ca nu cunoaste realitatea. Acolo poti face tot ce vrei ca si intr-o tara europeana. Numai in Arabia Saudita sunt restrictii. Despre Emiratele Arabe as putea spune ca este cea mai frumoasa tara din lume. Oamenii sunt extraordinari. in Bucuresti, daca vrei sa iesi cu masina pe un bulevard, astepti mult si bine. Acolo, oricine opreste masina si te lasa. La fel, pe trecerea de pietoni, se opresc si iti fac semn sa treci.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.