Romania are doi reprezentanti in cel mai dur raliu. Astazi se da startul in cea mai dura competitie automobilistica din lume, rally-raid-ul Dakar. Ca si in anul trecut, caravana de motociclete, automobile si camioane va pleca din Lisabona, urmand ca la 21 ianuarie sa ajunga in capitala Senegalului.

La maratonul de 15 zile vor participa cei mai temerari piloti, care vor avea de infruntat diferentele mari de temperatura intre noapte si zi, furtunile de nisip si dunele inselatoare ale celui mai mare desert din lume, Sahara. Vor intra in competitie cele mai rezistente vehicule, in numar total de 525, cu 17 mai mult decat la editia trecuta. Mai precis, la Dakar 2007 s-au inscris 250 de participanti la categoria moto, 187 la auto si 88 la camioane.

ROMANI

Pentru prima data in istoria participarilor romanesti, tara noastra va avea doi reprezentanti la startul de la Lisabona, ambii la categoria moto: Emanuel Gyenes si Marcel Butuza. Primul are numai 22 de ani, dar este un pilot foarte promitator. Are in palmares doua victorii la Red Bull Romaniacs (2005 si 2006), este campion national de enduro (2005) si primul campion de endurocross din istoria motorsportului romanesc (2006). Gyenes va concura pentru echipa Mol Dakar Team pe o motocicleta KTM cu numarul 51. Marcel Butuza este un om de afaceri din Brasov, care va lua startul tot pe un KTM, cu numarul de concurs 79, pentru echipa franceza Pulse Compet.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.