Dupa numai un an de stat pe banca tehnica a gruparii Omonia Nicosia, Ioan Andone si-a prezentat demisia. Ieri, fostul tehnician dinamovist si-a reziliat contractul cu gruparea cipriota, declarindu-se nemultumit de arbitrajele potrivnice intilnite din campionat, acuzind pe deasupra federatia de favorizarea rivalei APOEL, in lupta pentru cistigarea titlului. Neoficial, se pare ca Andone va prelua Poli Timisoara, existind deja contacte intre el si patronul Marian Iancu. In decembrie 2005, Ioan Becali, pe atunci presedinte la Dinamo, l-a inlocuit pe Andone cu spaniolul Esteban Vigo.

Dupa trei ani petrecuti in "Stefan cel Mare", Andone a lasat in urma un titlu de campioana si trei Cupe ale Romaniei, cistigate consecutiv. Dupa despartirea de Dinamo, Andone a semnat cu Omonia Nicosia, echipa pe care tocmai ce o eliminase din Cupa UEFA. Anul competitional l-a incheiat pe locul 2, la un punct in spatele celor de la Apollon Limassol. Acum, dupa 14 etape disputate, ocupa tot pozitia a doua, cu 30 de puncte, acumulate din noua victorii si trei remize. Lider este APOEL, cu 34 de puncte. In ultimul meci de campionat, Omonia a obtinut un rezultat de egalitate, scor 2-2, chiar pe terenul rivalei APOEL.

"Arbitrajele decid campioana"

Ieri dimineata, Andone si-a anuntat demisia printr-un comunicat oficial: "Nu-mi pot exercita munca in conditiile campionatului cipriot. Principalul factor al acestei situatii este reprezentat de arbitraje, care influenteaza rezultatul partidelor si stabilesc campioana si formatiile retrogradante. O problema si mai mare este ca nu se iau masuri pentru imbunatatirea situatiei de catre forurile competente. Sper ca demisia mea sa aduca lucruri pozitive si ii rog pe suporteri sa aiba incredere in fotbalisti".

Sefii ii cunosteau intentiile

Spusele lui Andone sint confirmate si de "secundul" acestuia, Vali Stefan. Fostul capitan al Otelului a precizat ca stia de intentia tehnicianului de a pleca: "Andone a vorbit cu sefii de la Omonia de mai multe ori si mereu le-a spus ca vrea sa-si dea demisia, ca urmare a arbitrajelor potrivnice. Diferenta de patru puncte intre noi si cei de la APOEL a fost stabilita de arbitri, nu are nicio legatura cu valoarea jucatorilor. Este pacat, s-a muncit mult, insa nu se mai putea continua astfel".

Curtat de Iancu

Varianta Poli Timisoara nu este o noutate. Dupa plecarea lui Sorin Cirtu din Banat, numele lui Ioan Andone a aparut pe lista tehnicienilor doriti de Marian Iancu, insa tratativele nu au mai avut loc, deoarece antrenorul a declarat la vremea respectiva ca intentioneaza sa-si duca la bun sfirsit angajamentul cu gruparea cipriota. Cum jocul prestat de Poli sub bagheta lui Alin Artimon este departe de pretentiile sefilor de la "BkP", nu este exclus ca Andone sa fie instalat "principal", urmind a avea drept obiectiv cistigarea Cupei Romaniei. Totusi, Marian Iancu a tinut, ieri, sa dezminta informatia cu privire la venirea lui Ioan Andone: "Nu schimb staff-ul tehnic!".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.