Febra transferurilor din ianuarie a cuprins, in primul rind, echipa care anul trecut a stralucit cel mai tare in Europa. Numai ca Dica, cel mai de pret giuvaier al Stelei, tinde sa faca inconjurul lumii in mai putin de 80 de zile. Ultimul posibil transfer al lui Dicanho e, potrivit unora, la Chelsea. Decarul este mutat la diverse echipe, nefiind exclus sa ramina in Ghencea, dupa modelul Radoi.

Dupa Radoi, a venit rindul unui alt jucator al Stelei sa fie cerut la export cu asiduitate. Dica este dorit in cele mai puternice campionate din lume. El ar vrea in Spania, Franta e aici, mai aproape, dar si perfidul Albion il trage de-o mineca, in timp ce Italia l-a apucat de cealalta.

Totul ar putea fi insa un alt bluf marca Steaua, o manevra prin care pretul unui jucator sa fie umflat artificial, asa cum s-a intimplat si in cazul lui Mirel Radoi, trecut pe la toate echipele de top din Europa. Numai ca omul care te-a ajutat atit de mult in Liga Campionilor, marcind patru goluri de generic, parca nu merita asta.

Iulie 2005. In Anglia circula zvonul ca Viera pleca de la Arsenal la Juventus Torino. Imediat apare in presa romIanuarie 2006. Deja preconizatul transfer al lui Ballack la Chelsea facea din nou din Mirel Radoi o tinta pentru gruparea bavareza. Sumele care se avansau variau intre sapte si noua milioane de euro. Si aceasta mutare a fost mai mult o speculat ie decit o farima de adevar.

Iunie 2006. Gigi Becali iesea triumfator la rampa si anunta trecerea lui Mirel Radoi, finul sau, la o grupare engleza de prima liga, pentru suma de 11 milioane de euro. Se pare ca cei de la Portsmouth erau interesat i, dar, ca si celelalte transferuri, si acesta a cazut din motive pe care doar oficialii Stelei le cunosc.

Septembrie 2006. Gigi Becali afirma ca Jean Michel Aulas, presedintele lui Olympique Lyon, s-a aratat foarte interesat de Nicolae Dica, juca tor pentru care ar fi dispus sa plateasca sapte milioane de euro. Patronul ros-albastrilor declara ca nici nu se gindeste sa-l dea pe Dica doar pentru suma aceea.

Octombrie 2006. Inaintea partidei dintre Steaua si Real Madrid, la dineul oficial, Gigi Becali il propune pe Radoi lui Ramon Calderon, presedintele Realului. Ar fi fost vorba de un imprumut, urmind ca Real sa achite aproape 20 de milioane de euro in cazul in care jucatorul ar fi confirmat. Calderon spune ca-i va aduce la cunos tinta aceasta varianta lui Fabio Capello. In afara de penibil, Steaua nu s-a ales cu nimic din aceasta afacere.

Ianuarie 2007. Fiorentina, Palermo, Lille, Lens, Bordeaux, Celtic, Glasgow, Aston Villa, Portsmouth sint echipele care au avut ceva in comun, la un moment dat, cu Nicolae Dica. Toate il vor, insa, deocamdata, nimeni nu a facut vreo oferta concreta clubului, asa cum sustin oficialii Stelei. In goana dupa senzational, unii au spus ca Dica va fi urmasul lui Shevcenko la Chelsea.

PREGATIRI. Patru amicale in Cipru

Steaua si-a definitivat programul partidelor amicale pe care le va disputa in turneul de pregatire din Cipru, din perioada 23 ianuarie - 6 februarie. Astfel, ros-albastrii vor intilni pe 26 ianuarie echipa letona Metalurgs Liepajas, pe 28 sau 29 ianuarie urmeaza elvetienii de la FC Aarau, pe 1 februarie vor juca contra campioanei Poloniei, Legia Varsovia, ultimul meci de verificare fiind tot in compania unei grupari poloneze, Korona Kielce. Dupa turneul cipriot, stelistii se vor deplasa in Republica Moldova, pentru o partida amicala contra nationalei acestui stat (7 februarie).

BANI. Probleme cu datoriile

Judecatoria Sectorului 6 a blocat conturile Stelei, ca urmarea a unor datorii fata de SCH Grand, firma ce administreaza Hotelul Marriott, reprezentind plata chiriei si a intretinerii, pe perioada in care clubul avea sediul in incinta hotelului. Un lucru mai putin cunoscut este faptul ca unul dintre actionarii firmei care administreaza hotelul cu pricina este Fathi Taher, un fost apropiat al lui Gigi Becali.

Cum cei doi nu mai sint in relatii bune, clubul patronat de Becali a fost actionat in justitie pentru recuperarea banilor. Seful Stelei a dezmintit informatia: "Nu este adevarat ca Steaua are conturile blocate. Am platit datoria. A fost un proces cu ei acum trei luni, Tribunalul le-a dat dreptate, dar au blocat doar 150.000 de euro, atit cit cereau ei".

E stelist cu acte

Marius Croitoru este, oficial, jucatorul Stelei, dupa ce, ieri, a semnat cu gruparea din Ghencea un contract valabil pina pe 30.06.2011. "Steaua a platit pentru mijlocas suma de 350.000 de dolari, nu euro, asa cum s-a tot vehiculat in presa, iar jucatorul Bogdan Panait a fost cedat definitiv la SC Vaslui. Marius este un fotbalist care, desi a avut si o alta oferta, mai buna din punct de vedere financiar, a ales Steaua. Acesta este unul dintre motivele care ma determina sa cred ca am fost inspirati", a declarat, managerul general al Stelei, Mihai Stoica.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.