Liga 1 a avut parte in acest sezon de 17 inlocuiri de tehnicieni. in acelasi timp, in campionatele puternice din Europa sunt doar cateva astfel de mutari

Pentru cei care cauta un loc sigur de munca, postul de antrenor in prima liga fotbalistica din Romania nu e cea mai fericita alegere. Aflati constant sub tirul patronilor, al suporterilor sau chiar al propriilor jucatori, tehnicienii din Liga 1 au viata scurta. Numai in prima parte a campionatului au avut loc 17 schimbari pe bancile tehnice. in marile campionate ale Europei, lucrurile stau altfel. in cautarea formulei castigatoare, sefii cluburilor din Romania au dezvoltat un veritabil hobby: schimbarea atrenorilor.

Stabilitatea conteaza mai putin dupa o infrangere rusinoasa sau dupa o serie neagra. Ocupanta a ultimului loc in prima liga, FC National e campioana incercarilor. A inceput actuala stagiune cu Marin Duna, insa fostul secund al lui Bergodi nu a rezistat decat 12 etape. A urmat Jean Vladoiu, adus de la divizionara secunda FC Snagov. Asa cum era de asteptat, ex-golgheterul Stelei nu a putut tine de scaun decat trei etape. Dupa inca un experiment, cu Liviu Ciubotariu, bancarii s-au hotarat sa mearga pe cartea experientei si l-au adus pe Sorin Cartu.

La trei puncte mai sus in clasament, Ceahlaul merge la fel. A schimbat in primele 14 etape trei antrenori, hotarand in final sa isi puna sperantele in Florin Marin pentru a evita retrogradarea. Sunt insa si cazuri fericite, antrenori care se potrivesc perfect cerintelor patronilor. Cel mai bun exemplu e Ioan Ovidiu Sabau. Venit la Gloria Bistrita de la Gaz Metan Medias, ocupa in acest moment locul sase in campionat, reusind in acelasi timp sa elimine o parte din suspiciunile care planau asupra echipei lui Jean Padureanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.