Dupa ce o multime de oferte, cel putin la nivel de declaratii, au curs pe adresa lui Nicolae Dica pina spre anul nou, se pare ca fotbalistul e tot mai aproape de un transfer in Albion, la gruparea patronata de rusul Gaydamak. Acesta l-a vrut in vara si pe capitanul stelist, Mirel Radoi. Englezii sint pregatiti sa ofere cinci milioane de euro pe decarul Stelei.

Dupa ce l-au dorit foarte mult pe Mirel Radoi in vara acestui an, partile implicate fiind foarte aproape de a incheia o afacere de 10,5 milioane de euro, antrenorul Harry Redknapp doreste acum sa-l aiba elev pe atacantul Stelei, Nicolae Dica. Evolutiile acestuia din Champions League au facut ca echipe precum Lens, Lille, Glasgow Rangers sau Fiorentina sa fie interesate de asigurarea serviciilor romanului.

Numai ca nici una dintre aceste echipe nu a venit cu o oferta concreta, Portsmouth fiind, se pare, prima echipa care inainteaza o hirtie oficiala catre Steaua. Secretomania din spatele transferului isi are radacinile in povestea cu Radoi, faptul ca Gigi Becali a anuntat inainte de a se semna actele ca Mirel este ca si plecat la gruparea lui Gaydamak fiind amanuntul care a dus, in final, la esecul acestei treceri.

Portsmouth are nevoie de serviciile lui Dica si pentru ca Harry Redknapp are ca obiectiv pentru acest sezon locul patru, ultimul care asigura prezenta in ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor. Iar acest lucru este tot mai greu de atins pentru trupa lui Gaydamak, in conditiile in care Kanu este tot mai aproape de o revenire la Ajax, veteranul Andy Cole face anul acesta 36 de ani, iar Ivica Mornar si Benjani Mwaruwari au, impreuna, doar un gol, pentru trupa engleza, in acest an.

Doar Lua-Lua ramine singurul atacant pe care se poate baza cu adevarat Redknapp, in aceste condit ii achizitionarea lui Dica fiind mai mult decit necesara. Trecerea rom<- nului la gruparea din Albion este mult facilitata acum si de intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana, fapt pe care au mizat si oficialii stelisti atunci cind nu s-au grabit sa-l vinda pe decar.

Cel mai scump

Trecerea lui Dica la Portsmouth ar face din atacantul roman cel mai scump transfer efectuat direct din campionatul autohton. Recordul ii apartine inca lui Gica Hagi, cu patru milioane de dolari (de la Steaua la Real Madrid), urmat indeaproape de George Ogararu, 3,3 milioane de euro (de la Steaua la Ajax Amsterdam) si de Daniel Niculae, 3,3 milioane de euro (de la Rapid la Auxerre).

Tentat de Franta

Dorit de multe cluburi puternice din Vest, Nicolae Dica recunoaste ca stie de interesul mai multor echipe, dar ca va merge acolo unde va fi dorit mai mult. "Sper sa profit de acest moment si sa ma transfer in unul dintre principalele campionate ale Europei. Bordeaux ma urmareste de mai mult timp, dar nu m-a cautat nimeni pina acum. Ar fi o mare sansa pentru mine. Stiu, de asemenea, de Lille si Lens, dar voi merge acolo unde voi fi cel mai mult dorit", a declarat atacantul saptaminalului francez But!

Lovin se insoara

Fotbalistul Stelei isi va pune pirostriile la inceputul acestui an. Florin Lovin se va casatori pe 13 ianuarie, nunta urmind a avea loc intr-un local din Bacau, orasul sau natal. Desi lotul ros-albastrilor se va afla inca din data de 9 ianuarie in turneul din Italia, Lovin va fi invoit de antrenorul Cosmin Olaroiu, urmind a se alatura colegilor, imediat dupa nunta. In alta ordine de idei, un ex-stelist, George Ogararu, isi va boteza fetita, Maria Natalia, pe data de 5 ianuarie, la restaurantul Phenicia.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.