Ronaldinho poate sa verse si lacrimi, nu doar sa-si etaleze inconfundabilul zimbet. Fotbalistul echipei FC Barcelona a izbucnit in plins la inaugurarea unui centru de plasament, construit in orasul Porto Alegre, adapost finantat chiar de jucatorul "carioca". In apropiere de locul in care a crescut, cartierul Hipica, starul formatiei catalane a deschis "Institutul Ronaldinho", o impunatoare cladire care acopera 12 hectare si in care vor fi adapostiti peste 3.500 de copii, abandonati sau orfani.

Miercuri, "Dinho" a izbucnit in lacrimi, in momentul in care un copil l-a intrebat "care este cel mai frumos gol pe care l-ai marcat vreodata?". Privirile micutilor, dar si raspunsul dat - "construirea acestui adapost" - i-au rascolit inima vedetei "blau-grana", care nu si-a putut stapini emotiile, lacrimile brazdindu-i chipul. In timpul discursului oficial, Ronaldinho a tinut sa sublinieze faptul ca institutul care-i poarta numele nu trebuie confundat cu o scoala de fotbal:

"Aici nu crestem viitori jucatori, ci oameni. Familia mea nu urmareste descoperirea vreunui nou geniu fotbalistic, ci doar binele micutilor. Niciodata nu am crezut ca un asemenea proiect se poate transforma in realitate. Este cea mai importanta zi din viata mea si fiecare gol din cariera am sa-l dedic unui copil de aici, de pe strazile pe care am crescut si eu. Daca va fi nevoie, am sa finantez marirea capacitatii centrului de plasament pina la 10.000 de locuri. Sper insa sa nu trebuiasca sa fac asta".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.