Atletul roman va incerca in 2007 sa intre in posesia jackpot-ului din circuitul Golden League. El trebuie sa castige sase concursuri consecutive
Cel mai bun atlet roman al anului, triplusaltistul Marian Oprea, are planuri mari pentru sezonul ce vine. Proba sa este inscrisa in circuitul pentru jackpot-ul de un milion de dolari, ce urmeaza sa revina sportivului sau sportivilor care vor obtine sase victorii din sase la 100 m, 1.500 m, 110 m garduri, triplusalt si sulita. in functie de evolutia starii de sanatate, Ionela Tarlea ar putea participa la cele sase reuniuni din circuitul Golden League.

Supranumit "Strutul" de cei din lumea atletismului romanesc, Marian Oprea reprezinta marea speranta a lotului masculin in vederea cuceririi unei medalii la Jocurile Olimpice de la Beijing. Din pacate, sezonul nu a fost tocmai unul stralucit pentru medaliatul cu argint la Jocurile Olimpice de la Atena. Dupa un inceput fantastic, concretizat cu un record fabulos, in sala, al Romaniei, 17,74 metri, cu doar noua centimetri mai putin decat recordul mondial, rezultatele mult-asteptate nu au venit. Marian s-a blocat tocmai atunci cand trebuia sa "rupa norii". A ratat o medalie la Campionatele Mondiale de sala de la Moscova, venind abia pe locul patru, iar la Europenele in aer liber, care s-au desfasurat la Goteborg, in Suedia, nu a luat decat o medalie de bronz. in rest, au venit ceva victorii la concursurile de Grand Prix, lucru ce nu a avut darul sa-l multumeasca prea tare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.