Iata ca, dupa ce a reusit transferul iernii (cel putin pana acum), prin aducerea lui Vranjkovic, clubul din Stefan cel Mare este aproape de o noua lovitura: readucerea portarului Bogdan Lobont. De altfel, goal-keeper-ul se afla in vizorul "cainilor" de mai multa vreme, mai precis din momentul in care bielorusul Gaev a luat decizia de a se intoarce in tara sa natala.

Transferat in aceasta vara in Italia, la Fiorentina, Lobont a inceput in forta sezonul in Serie A, impunandu-se ca titular intre buturile formatiei "viola". Numai ca prestatiile sale nu s-au dovedit a fi de exceptie, asa cum pretindeau exigentii suporteri ai gruparii din Firenze, iar romanul a pierdut postul in detrimentul lui Frey, care a revenit dupa o accidentare mai veche. Cum perioada de inactivitate dureaza si in prezent, Lobont nu este deloc multumit cu statutul de rezerva (care l-a costat si locul din poarta echipei nationale) si pare tentat de o revenire in fotbalul romanesc.

In aceste conditii, Dinamo a demarat negocierile cu clubul din Peninsula, iar in ultimele zile discutiile s-au intensificat. Se pare chiar ca jucatorul (aflat in tara in perioada sarbatorilor) s-ar fi intalnit de Craciun cu directorul general al "ros-albilor", Cristi Borcea, cei doi punandu-se de acord pentru imprumutul lui Lobont in Stefan cel Mare. Un impediment serios in perfectarea tranzactiei il constituie, insa, salariul urias (pentru Dinamo) pe care portarul il primeste de la Fiorentina: 800.000 de euro. Astfel, pentru a juca in Romania, fostul goal-keeper al "nationalei" ar trebui sa renunte la o mare parte din aceasta suma, urmand sa primeasca aproximativ 250.000 de euro in "Groapa".

De transferul fotbalistului la gruparea bucuresteana
s-a aratat foarte interesat si antrenorul Mircea Rednic. "I-am rugat pe sefii mei ca Mos Craciun sa ni-l aduca pe Lobont la Dinamo", a declarat tehnicianul liderului Ligii I. De asemenea, impresarul Victor Becali a confirmat posibila sosire a portarului in curtea "cainilor". "Dinamo a ramas foarte interesata de Lobont si speram sa ajungem la o solutie. Lobont vrea sa apere, Dinamo il doreste, numai salariul este problema. Tratam de cateva zile cu Fiorentina un imprumut", a afirmat agentul. Bogdan Lobont ar urma sa evolueze a doua oara pentru formatia "alb-rosie", dupa ce in sezonul 2003-2004 a castigat titlul de campion in Stefan cel Mare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.